Κέρδισαν μια λωρίδα τα ΙΧ στην Πανεπιστημίου

Το Twitter απέκλεισε τον Βελόπουλο

Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε να δοθεί μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στα ΙΧ στην Πανεπιστημίου, καθώς δύο μήνες μετά την έναρξη του “Μεγάλου Περιπάτου”, η συνεχής παρακολούθηση και επιστημονική αξιολόγηση του έργου δείχνει ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα κυκλοφορίας.

Προχωρούν στην προσθήκη μίας επιπλέον λωρίδας για τη διέλευση ειδικά των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ώστε να απελευθερωθεί λωρίδα και για τα ΙΧ. Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται μία ακόμα λωρίδα της Πανεπιστημίου για την κυκλοφορία των οχημάτων, ώστε να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις και να διαμορφωθούν οι τελικές αποφάσεις.

Η προσθήκη της λωρίδας ήταν όρος από την παράταξη που θα έπρεπε να υπερψηφίσει το έργο.

Πώς είχε ληφθεί η απόφαση

Τα προσωρινά μέτρα είχαν επιβληθεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση που λήγει στις 21 Αυγούστου 2020 και μπορούσαν να παραταθούν για άλλο ένα τρίμηνο, μόνον εφόσον υπήρξε σχετικό αίτημα από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας με συγκεκριμένη απόφαση. Για την κρισιμη αυτή απόφαση ο Κώστας Μπακογιάννης δεν διέθετε (λόγω απλής αναλογικής) την απαιτούμενη πλειοψηφίας και έπρεπε να τον στηρίξει άλλη μία παράταξη.

Τον στήριξε τελικά η παράταξη του Παύλου Γερουλάνου (ΠΑΣΟΚ) που με επιστολή του την περασμένη εβδομάδα άσκησε κριτική στον τρόπο υλοποίησης των μέτρων για τον Μεγάλο Περίπατο και παρέθεσε σημεία από τα οποία θα εξαρτηθεί η σημερινή του ψήφος. Βασικό σημείο από πλευράς Γερουλάνου στην επιστολή ήταν η απόδοση μιας παραπάνω λωρίδας κυκλοφορίας για τα οχήματα στην Πανεπιστημίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι