Κέρρυ Μπόλτον: “Επανάσταση από τα πάνω. Η Διεθνής του Χρήματος στην υπηρεσία της Επανάστασης”

Κέρρυ Μπόλτον: “Επανάσταση από τα πάνω. Η Διεθνής του Χρήματος στην υπηρεσία της Επανάστασης”

Κυκλοφορεί το βιβλίο του Κέρρυ Μπόλτον “Επανάσταση από τα πάνω. Η Διεθνής του Χρήματος στην υπηρεσία της Επανάστασης”. Προλογικό Υπόμνημα-Μετάφραση-Σημειώσεις-Επιμέλεια-Επιλογικό Παράρτημα: Δημήτρης Μιχαλόπουλος, Θεσσαλονίκη : Ερωδιός, Δεκέμβριος 2023 (ISBN : 978-960-454-292-5).

Οι δύο συγγραφείς, που παλαιότερα είχαν συνεργαστεί στην έκδοση του αγγλόφωνου περιοδικού Ab Aeterno, κάνουν σε αυτό το βιβλίο τις εξής διαπιστώσεις:

Α) Δικαιώνουν τον Πλάτωνα ο οποίος είχε επισημάνει ότι η “απεριόριστη δημοκρατία καταλήγει σε τυραννία” καθώς και ότι “εάν δεν συνενωθεί η πολιτική ισχύς με τη σοφία, δεν θα τερματιστούν τα δεινά της ανθρωπότητας”.

Β) Κατά συνέπεια, η διακήρυξη και διεκδίκηση δικαιωμάτων, που σήμερα έχει πια πάρει χαρακτήρα οιονεί καταιγιστικό, συχνά τείνει να εξυπηρετεί μεγαλοεπιχειρηματικούς κύκλους, οι οποίοι αποδεδειγμένως χρηματοδοτούν, προς ίδιον όφελος, κινήματα πολλά και διάφορα, πραγματικά ή απλώς επινοημένα.

Γ) Η κατάσταση αυτή εγκυμονεί ολοκληρωτισμό. Και το πρώτο ανάχωμα που μπορεί, ειδικά στην Πατρίδα μας, να στηθεί ενάντια στο κακό που μάς απειλεί είναι η ανόρθωση της – κυριολεκτικώς κατερρακωμένης σήμερα – Ελληνικής μας Παιδείας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι