Κέρρυ Μπόλτον: “Επανάσταση από τα πάνω. Η Διεθνής του Χρήματος στην υπηρεσία της Επανάστασης”

Κέρρυ Μπόλτον: “Επανάσταση από τα πάνω. Η Διεθνής του Χρήματος στην υπηρεσία της Επανάστασης”

Κυκλοφορεί το βιβλίο του Κέρρυ Μπόλτον “Επανάσταση από τα πάνω. Η Διεθνής του Χρήματος στην υπηρεσία της Επανάστασης”. Προλογικό Υπόμνημα-Μετάφραση-Σημειώσεις-Επιμέλεια-Επιλογικό Παράρτημα: Δημήτρης Μιχαλόπουλος, Θεσσαλονίκη : Ερωδιός, Δεκέμβριος 2023 (ISBN : 978-960-454-292-5).

Οι δύο συγγραφείς, που παλαιότερα είχαν συνεργαστεί στην έκδοση του αγγλόφωνου περιοδικού Ab Aeterno, κάνουν σε αυτό το βιβλίο τις εξής διαπιστώσεις:

Α) Δικαιώνουν τον Πλάτωνα ο οποίος είχε επισημάνει ότι η “απεριόριστη δημοκρατία καταλήγει σε τυραννία” καθώς και ότι “εάν δεν συνενωθεί η πολιτική ισχύς με τη σοφία, δεν θα τερματιστούν τα δεινά της ανθρωπότητας”.

Β) Κατά συνέπεια, η διακήρυξη και διεκδίκηση δικαιωμάτων, που σήμερα έχει πια πάρει χαρακτήρα οιονεί καταιγιστικό, συχνά τείνει να εξυπηρετεί μεγαλοεπιχειρηματικούς κύκλους, οι οποίοι αποδεδειγμένως χρηματοδοτούν, προς ίδιον όφελος, κινήματα πολλά και διάφορα, πραγματικά ή απλώς επινοημένα.

Γ) Η κατάσταση αυτή εγκυμονεί ολοκληρωτισμό. Και το πρώτο ανάχωμα που μπορεί, ειδικά στην Πατρίδα μας, να στηθεί ενάντια στο κακό που μάς απειλεί είναι η ανόρθωση της – κυριολεκτικώς κατερρακωμένης σήμερα – Ελληνικής μας Παιδείας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version