Κι άλλο εμβόλιο ίσως από Ιούλιο – CureVac με Bayer

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Η γερμανική εταιρεία CureVac εκτιμά ότι το εμβόλιό της θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο, οπότε και αναμένει να έχει ολοκληρωθεί η τρίτη φάση της κλινικής έρευνας για την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια του εμβολίου, και να λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της, Φραντς-Βέρνερ Χάας.

Στοιχεία από την πορεία της συνεχιζόμενης κλινικής έρευνας έχει αρχίσει να παραδίδει στον ΕΜΑ από τον Φεβρυάριο. Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ωστόσο, δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια ο χρόνος παράδοσης του εμβολίου, διότι στην τρίτη φάση της έρευνας με την συμμετοχή 36.000 ατόμων κάποιες διαδικασίες καθυστερούν.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εμβολιων στην Γερμανία Κρίστοφ Κρουπ δήλωσε ότι αναμένει ο εμβολιασμός με το σκεύασμα της CureVac να ξεκινήσει εντός του δεύτερου εξαμήνου του έτους. Το CureCav έχει τεχνολογία παρόμοια με της Pfizer (τεχνολογία mRNA).

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι