Κι άλλο εμβόλιο ίσως από Ιούλιο – CureVac με Bayer

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Η γερμανική εταιρεία CureVac εκτιμά ότι το εμβόλιό της θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο, οπότε και αναμένει να έχει ολοκληρωθεί η τρίτη φάση της κλινικής έρευνας για την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια του εμβολίου, και να λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της, Φραντς-Βέρνερ Χάας.

Στοιχεία από την πορεία της συνεχιζόμενης κλινικής έρευνας έχει αρχίσει να παραδίδει στον ΕΜΑ από τον Φεβρυάριο. Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ωστόσο, δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια ο χρόνος παράδοσης του εμβολίου, διότι στην τρίτη φάση της έρευνας με την συμμετοχή 36.000 ατόμων κάποιες διαδικασίες καθυστερούν.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εμβολιων στην Γερμανία Κρίστοφ Κρουπ δήλωσε ότι αναμένει ο εμβολιασμός με το σκεύασμα της CureVac να ξεκινήσει εντός του δεύτερου εξαμήνου του έτους. Το CureCav έχει τεχνολογία παρόμοια με της Pfizer (τεχνολογία mRNA).

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι