Κι άλλοι τρόφιμοι γηροκομείου κόλλησαν, τώρα στην Αθήνα

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Μετά το ανησυχητικό συμβάν της Θεσσαλονίκης, να κολλήσουν κορονοϊό 12 τρόφιμοι γηροκομείου εκ των οποίων οι τρεις είχαν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, σημειωθηκε παρόμοια συρροή κρουσμάτων και σε αθηναϊκό γηροκομείο. Το ανησυχητικότερο όλων είναι ότι όπως φαίνεται, οι εμβολιασθέντες μπορεί να μη νοσούν βαριά, αλλά καθίστανται φορείς και μεταδίδουν κατά συνέπεια τη νόσο.

Οι ηλικιωμένοι που βρέθηκαν θετικοί σε γηροκομείο της Κυψέλης είναι 12 και διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο “Ἑυαγγελισμός”, παρότι το νοσοκομειο δεν έχει ούτε μια ΜΕΘ ελεύθερη πλέον. Δεν διευκρινίζεται αν νοσούν με σοβαρά συμπτώματα ή αν απλά η κλινική δεν είχε χώρο να τους βάλει σε καραντίνα. Ο ΕΟΔΥ θα κάνει νέους ελέγχους στην κλινική φροντίδας ηλικιωμένων στην Κυψέλη για να διαπιστωθεί η έκταση της διασποράς. Δεν έγινε γνωστό αν οι 12 της Κυψέλης είχαν εμβολιασθεί. Στο αντίστοιχο περιστατικό της Θεσσαλονίκης το 35% τροφίμων και εργαζομένων δεν είχε εμβολιασθεί (για λόγους υγείας ή από επιλογή) και, συγκεκριμένα, από τους 14 φορείς μόνον οι τρεις είχαν εμβολιασθεί.

Στη Θεσσαλονίκη έγινε γνωστό ότι οι περισσότεροι φορείς δεν είχαν συμπτώματα και ότι όσοι ειχαν ήπια συμπτώματα διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης.  Από τους τρεις εμβολιασθέντες φορείς οι δύο πάντως είχαν αναπτύξει αντισώματα παρά τη μεγάλη ηλικία τους και μόνον ένας δεν είχε -ήταν σαν να μην ειχε εμβολιασθεί, Ομως από τη Θεσσαλονίκη, απ΄όπου το Χαρίσειο εξέδωσε μια σχετικά αναλυτική ανακοίνωση, και πάλι λέιπει μια ουσιαστική λεπτομέρεια: αν οι εμβολιασθέντες ηλικιωμένοι που είχαν αναπτύξει αντισώματα είναι απλώς φορείς ή νοσούν.

Παρότι οι μικρές κοινότητες των γηροκομείων διεθνώς θα μπορούσαν να είχαν διαφωτίσει ως προς το πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια και κατά πόσον μεταδίδουν τον ιό οι εμβολιασθέντες, εντούτοις μέχρι στιγμής καμια χώρα δεν έχει κάνει ανακοινώσεις επ΄αυτού. Στη Βρετανια, στη Γαλλία και στη Γερμανία υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα “δείγματα” από τους συγκεκριμένους χώρους για συναγωγή επιστημονικών συμπερασμάτων, όμως ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει από καμία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι