11 βουλευτές πιέζουν τον Μπάιντεν να παραιτηθεί μαζί και ο Κλούνει

11 βουλευτές πιέζουν τον Μπάιντεν να παραιτηθεί μαζί και ο Κλούνει
epa11442525 US President Joe Biden participates in the first 2024 presidential election debate with former US President Donald J. Trump at Georgia Institute of Technology’s McCamish Pavilion in Atlanta, Georgia, USA, 27 June 2024. The first 2024 presidential election debate is hosted by CNN. EPA/WILL LANZONI / CNN PHOTOS MANDATORY CREDIT: CNN PHOTOS / CREDIT CNN - WILL LANZONI EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY

Άλλοι δύο βουλευτές των Δημοκρατικών κάλεσαν σήμερα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του -ένδεκα συνολικά οι βουλευτές που πιέζουν.

Υπογραμμίζοντας την αγάπη και την ευγνωμοσύνη τους στον ηλικίας 81 ετών πρόεδρο για όσα έχει προσφέρει στη χώρα, είπαν πως «ήρθε η ώρα ο Τζο Μπάιντεν να παραδώσει ηρωικά την σκυτάλη σε μια νέα γενιά ηγετών που θα μας καθοδηγήσει στο μέλλον».

Έτσι έγιναν ένδεκα οι βουλευτές των Δημοκρατικών που καλούν δημοσίως τον πρόεδρο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα. Το ίδιο έκανε χθες και ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Πίτερ Γουέλτς.

Εν τω μεταξύ, με άρθρο του στους New York Times, ο Τζορτζ Κλούνεϊ ζήτησε επίσης από τον Μπάιντεν να παραιτηθεί για το καλό του κόμματος και της χώρας. Ο Μπάιντεν διέρρευσε ότι ο Κλούνεϊ έχει δική του πολιτική ατζέντα. Αποδίδει την “επίθεση” του Κλούνεϊ στις σοβαρές διαφωνίες του με τον σταρ και τη σύζυγό του, δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμάλ Κλούνεϊ, σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησής του στη Γάζα.

Ο Κλούνεϊ είναι σημαντικός όχι μόνον για τις προσωπικές του χρηματοδοτήσεις των Δημοκρατικών, αλλά για την επιρροή που ασκεί στα “πορτοφόλια” του Χόλιγουντ καθώς και στην παραγωγή ταινιών ή σίριαλ με πολιτικές νύξεις. Πολλές παραγωγές συντονισμένα επιτίθεντο στον Τραμπ ακόμα και αν ήταν κωμικές ή θρίλερ. Πέρα από την πολιτική που περνούν οι υπολογίσιμοι παράγοντες σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, το “δια ταύτα” είναι η χρηματοδότηση της εκστρατείας του Μπάιντεν από τους “χολιγουντιανούς”, κάτι στο οποίο ο Κλουνεϊ και η πολιτικοποιημένη σύζυγός του έχουν υπολογίσιμη επίδραση.

Στο μεταξύ, για σήμερα στις 18:30 (ώρα ΗΠΑ, 01:30 της Παρασκευής στην Ελλάδα) αναμένεται συνέντευξη Τύπου του Τζο Μπάιντεν. Το περιεχόμενο είναι για την ώρα άγνωστο, αλλά οι φήμες ότι θα αφορά τις εκλογές και την υποψηφιότητά του «οργιάζουν».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx