Κι άλλος αγρότης έχασε τη ζωή του από τρακτέρ

Ανησυχία στην κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα - Συγκεντρώσεις σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη,

Υπέκυψε στα τραύματά του ένας άνδρας 61 ετών, καθώς, ενώ εκτελούσε εργασίες στο χωράφι του στην περιοχή Μαλάδες του Ηρακλείου, καταπλακώθηκε από τρακτέρ. Στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κάθετα τα εργατικά ατυχήματα, αλλά και τα αγροτικά. Στους περισσότερους θανάτους αγροτών, το δυστύχημα οφείλεται σε ανατροπή τρακτέρ. Κατά μέσο όρο κάθε χρόνο τραυματίζονται σοβαρά ή και χάνουν τη ζωή τους περίπου 400 αγρότες.

Ο άτυχος Κρητικός εν προκειμένω, μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου, φέροντας σοβαρότατα τραύματα. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, περίπου 24 ώρες μετά τον τραυματισμό του, άφησε την τελευταία του πνοή. Την προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος, διενεργεί το Β’ ΑΤ Ηρακλείου.

Δεκάδες αγρότες κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους και ποτίζουν με το αίμα τους κυριολεκτικά τη γη που καλλιεργούν. Στη νομοθεσία υπάρχει η έννοια του εργατικού ατυχήματος. Αν πάθει κάποιος κάτι στη δουλειά του, αποζημιώνεται. Ωστόσο, δεν υπάρχει η αντίστοιχη πρόβλεψη για το αγροτικό ατύχημα ή όταν χάνει κάποιος τη ζωή του στο χωράφι, επειδή η γη ανήκει στο θύμα και ο θανών θεωρείται εργοδότης του εαυτού του. Στην Ελλάδα, πέραν των ατυχημάτων που ούτε καν καταγράφονται, έχουμε περίπου 4 θανάτους το μήνα -συνήθως από ανατροπή τρακτέρ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι