Κι άλλος εργάτης νεκρός μέσα σε λίγες ώρες -Σκοτώθηκε πέφτοντας από όροφο – Ο νεκρός στο Άργος ήταν 20 ετών

Κοριτσάκι 3,5 ετών έχασε τη ζωή του εξαιτίας μυοκαρδίτιδας από παρβοϊό,

Μετά τους δύο εργάτες που έπεσαν σήμερα από σκαλωσιά στο Άργος, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του ενός και τον βαρύ τραυματισμό του δεύτερου, σκοτώθηκε και άλλος εργάτης -αυτός στο Καματερό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας έπεσε στις 11:45 σήμερα από όροφο του 1ου Λυκείου Καματερού, όπου έκανε εργασίες.

Στο Άργος τραυματίσθηκε βαριά ένας 47χρονος, ενώ νεκρός είναι ένας 20χρονος -και οι δύο αλλοδαποί. Οι δύο εργάτες ήταν ελαιοχρωματιστές και έβαφαν τον εξωτερικό χώρο του τρίτου ορόφου όταν υποχώρησε το ικρίωμα. Και για τα δύο περιστατικά διενεργείται προανάκριση.

Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια σημειώνεται κάθετη αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων. Ανακοινώσεις εξέδωσαν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο θεωρούν ότι βασικά αίτια της αύξησης αυτής είναι η εντατικοποίηση της εργασίας, η απουσία ελέγχων, η ανάθεση εργασιών σε ανειδίκευτους, χωρίς έστω την επίβλεψη ενός πιο έμπειρου, η ανάθεση σε εργολάβους που προσλαμβάνουν με κριτήριο το φθηνότερο μεροκάματο, η αποδυνάμωση του ΣΕΠΕ, η νομιμοποίηση των απλήρωτων εργασιών και η κατάργηση του 8ωρου. Ζητούν από την ΝΔ να επαναφέρει τη λειτουργία του ΣΕΠΕ, «να στελεχώσει τις Υπηρεσίες Επιθεώρησης και να πάρει πίσω τους αντεργατικούς, ανάλγητους και εξοντωτικούς, για τον εργαζόμενο, νόμους της».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι