Kι όμως, το Ever Given ειναι ακόμα ακίνητο – Ελπίζουν στην πλημμυρίδα τα μεσάνυχτα

Με 158 ψήφους υπέρ πέρασε ο προϋπολογισμός

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι μέχρι αργά το απόγευμα το γιγαντιαίο «Ever Given» θα έχει αποκολληθεί και σταδιακά θα εξομαλυνόταν η κυκλοφορία στη διώρυγα του Σουέζ, φαίνεται πως ακόμα και ο πρόεδρος της χώρας βιάστηκε να πανηγυρίσει.

Σύμφωνα με τους New York Times ένα ζωτικής σημασίας σημείο είναι πολύ προβληματικό και θα περιμένουν την αποψινή πλημμυρίδα λόγω της πανσελήνου. Σύμφωνα με το ethnos.gr ο πλοίαρχος του ελληνικού δεξαμενόπλοιου «Ithaki Warrior», Συμεών Ντόλλας είπε ότι τα ρυμουλκά μεγάλης ιπποδύναμης αδυνατούν να ξεκολλήσουν το θηριώδες πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και οι αρχές έχουν εναποθέσει τις ελπίδες του ξανά στην πλημμυρίδα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το μεσημέρι δημοσιογραφικές πηγές από το Σουέζ ανέφεραν ότι οι κινητήρες του πλοίου είχαν αρχίσει να δουλεύουν και πάλι και βρίσκονταν σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για τη μεταφορά του «Ever Given» στην περιοχή Great Lakes. Οι ίδιες πηγές, αλλά και διεθνή πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι φαίνεται καθαρά πως η πρύμνη του «Ever Given» στράφηκε προς το άνοιγμα του καναλιού του Σουέζ. Στο μεταξύ, η αρχή διαχείρισης του καναλιού της Αιγύπτου επιβεβαίωσε ότι το «Ever Given» έχει αρχίσει να πλέει με επιτυχία και το πρόβλημα έχει διορθωθεί έως και κατά 80%. Εντούτοις το μόνο βέβαιο είναι πως έστριψε μεν σημαντικά, αλλά όχι αρκετά για να αποδεσμευτεί το κανάλι.

Eν τω μεταξύ άλλα προτίμησαν από χτες  την μεταβολή και κάνουν τώρα τον περίπλου της Αφρικής, η Συρία έβαλε δελτίο στα καύσιμα γιατί δεν έφτασαν τα τάνκερ από το Ιράν, στην ουρά περιμένουν φορτηγά πλοία με αμέτρητους τόννους καταναλωτικών αγαθών (όπως πχ χαρτιά υγείας) αλλά και με ζωντανά πλάσματα,όπως130.000 πρόβατα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι