Κηδεύθηκε ο Σόιμπλε – Δεν πήγε η Μέρκελ

Κηδεύθηκε ο Σόιμπλε – Δεν πήγε η Μέρκελ

Απούσα η Μέρκελ από την κηδεία του Σόιμπλε. Διαμήνυσε όμως ότι θα πάει στο μνημόσυνο

Εκατοντάδες πολιτικοί και φίλοι πήγαν στην κηδεία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στον καθεδρικό προτεσταντικό ναό του Όφενμπουργκ στη Βάδη Βυρτεμβέργη.

Το φέρετρο του Σόιμπλε ήταν καλυμμένο με τη σημαία της Γερμανίας και περιστοιχισμένο από έξι αστυνομικούς, ενώ μπροστά του είχε τοποθετηθεί μια γιγάντια καρδιά από τριαντάφυλλα με την επιγραφή «η δική σου, Ίνγκεμποργκ», δίπλα στο στεφάνι της οικογένειάς του. H ταφή του έγινε στο  νεκροταφείο στο κέντρο του Όφενμπουργκ, που χτίστηκε το 1871.

Παρόντες ήταν η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, η σοσιαλδημοκράτισσα Νάνσι Φέσερ, ο ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών Φρίντριχ Μερτς, που εκφώνησε και τον επικήδειο, ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας Στέφαν Χάρμπαρτ, ο πρώην ηγέτης του CDU Άρμιν Λάσετ, ο πρωθυπουργός της Βάδης-Βυρτεμβέργης, Γουίνφριντ Κρέτσμαν, και ο προκάτοχός του Γκύντερ Ότινγκερ.

Συζητήθηκε αρκετά η απουσία της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ από την τελετή. Το γραφείο της Μέρκελ μετέφερε ότι θα συμμετάσχει στην τελετή μνήμης για τον Σόιμπλε που έχει προγραμματιστεί στο Βερολίνο στις 22 Ιανουαρίου.

Στον επικήδειο ο αρχηγός των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, Φρίντριχ Μερτς, ανέφερε: «Τον συνοδεύουμε στη στερνή του κατοικία με αγάπη, φιλία και σίγουρα όλοι μας με απεριόριστο σεβασμό. Πόσα κατάφερε στη ζωή του! Τι πολιτικός βίος!», είπε. Ο Σόιμπλε πέθανε τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων σε ηλικία 81 ετών μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο. Στη διάρκεια της μακράς πολιτικής καριέρας του διετέλεσε μεταξύ άλλων υπουργός, επικεφαλής της KO των Χριστιανοδημοκρατών και πρόεδρος της Μπούντεσταγκ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι