Κηδεύθηκε ο δολοφονηθείς Τούρκος από την επίθεση στην Καθολική Εκκλησία – Βίντεο από τις επιθέσεις

Κηδεύθηκε ο δολοφονηθείς Τούρκος από την επίθεση στην Καθολική Εκκλησία – Βίντεο από τις επιθέσεις

Την ίδια στιγμή, η υπόθεση με τα δύο μέλη του ISIS που συνελήφθησαν κλείνει προς το παρόν και πολλοί δημοσιογράφοι αναρωτιούνται πώς ήταν δυνατόν δύο ώρες μετά το φόνο στην καθολική εκκλησία ο Ερντογάν να συλλυπάται τους καθολικούς και να δηλώνει ότι “ίσως οι δράστες συλληφθούν σε λιγότερο από 24 ώρες”.

Το θύμα της επίθεσης, ο άτυχος Τούρκος, όπως είπε ο γιος του στην κηδεία, ήταν πνευματικά ανάπηρος, και πήγαινε στην καθολική εκκλησία κυριολεκτικά για βόλτα και για να δει ανθρώπους, επειδή ήταν κοντά στο σπίτι του. Η μεγάλη του ατυχία ήταν πως οι δολοφόνοι είχαν κοντοσταθεί στην είσοδο. Αν δεν είχαν καθυστερήσει ένα λεπτό, ο άνδρας αυτός θα είχε γλιτώσει.

Όπως έγινε γνωστό, είχαν φέρει πριν από ένα χρόνο άλλοι από την Πολωνία το ΙΧ που χρησιμοποιήθηκε και το είχαν επί 12 μήνες σε γκαράζ, προφανώς γιατί όπως ίσως και άλλα μεταφορικά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, τα κρατούν κρυμμένα μέχρι να τα “αξιοποιήσουν” σε συγκεκριμένο χτύπημα. Προφανώς πάντως ήταν αναλώσιμοι, γιατί δεν ήταν καλά οργανωμένοι και οι κάμερες έπιασαν πολύ περισσότερα από αυτά που οι Τούρκοι αφήνουν στα κανάλια να προβάλουν ως βίντεο (διότι όλη η Πόλη είναι σπαρμένη με κάμερες).

Πέραν του ότι δεν στάθμισαν σωστά τον κίνδυνο να τους πιάνουν οι κάμερες, μπλόκαρε το όπλο τους. Τρίτη αστοχία, ότι διαφεύγοντας τράκαραν -αυτό τουλάχιστον αναφέρουν μερικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με αυτά, το τρακάρισμα έγινε αιτία να τους εντοπίσει κάμερα και εν συνεχεία να συλληφθούν στο κρυσφήγετΟ τους. Κανένας από τους δύο δεν είχε ποινικό παρελθόν και ήταν “καθαροί”. Όμως πολλά μέσα δεν πιστεύουν ότι η σύλληψη έγινε χάρη στο τρακάρισμα και θεωρούν ότι οι αρχές είχαν πληροφορίες είτε πριν, είτε αμέσως μετά, από πληροφοριοδότεw τους στο χώρο του ISIS.

 

 

 

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι