Μία κηδεία επέβαλε lockdown στις Θεσπιές

Δεκαεξάχρονος σκοτώνει κατά λάθος τον θείο του στο κυνήγι

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων στην κοινότητα Θεσπιέων  της  Βοιωτίας, αποφασίσθηκαν τα εξής:

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Τοπικής Κοινότητας Θεσπιέων, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας. Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Τοπικής Κοινότητας, αναστέλλονται θρησκευτικές τελετές, αναστέλλεται η λειτουργία καταστημάτων (λιανεμπορίου, click away κλπ) και παράλληλα λαμβάνεται μέριμνα για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων.

Τα προαναφερόμενα περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Παρασκευή 25-12-2020 και ώρα 06:00 μέχρι τη Δευτέρα 28-12-2020, οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Αιτία των 16 κρουσμάτων που καταγράφηκαν χτες και προχτές στο χωριό Θεσπιές (περίπου 1.000 κάτοικοι), προκύπτει ότι η αιτία της διασποράς ήταν μια κηδεία στην περιοχή.

Παρατείνεται το lockdown σε Δυτική Αττική, Κοζάνη

Ομόφωνα αποφασίσθηκε να συνεχιστεί το lockdown στη Δυτική Αττική και στην Κοζάνη, εξαιτίας του έντονου επιδημιολογικού φορτίου. Η παράταση των περιορισμών ισχύει για τους δήμους Ελευσίνας, Ασπρόπυργου και Μάνδρας.

Τα μέτρα, όπως και για την Κοζάνη, παρατείνονται μέχρι την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00 το πρωί, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα, στις 17-12-2020 (ημέρα έναρξης του σχετικά αυστηρού lockdown) στο δήμο Ασπροπύργου υπήρχαν 166 ενεργά κρούσματα, στο δήμο Ελευσίνας 65 ενεργά κρούσματα και στο δήμο Μάνδρας 30 ενεργά κρούσματα. Μέχρι και χτες ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων βρισκόταν στα 178, 77 και 27 αντίστοιχα, δηλαδή στην ίδια και χειρότερη κατάσταση με την προ lockdown καταγραφή.

Σχετικά με την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης,  έως χθες  είχε 313 ενεργά κρούσματα, με 49 από αυτά να νοσηλεύονται. Από την ιχνηλάτηση των επαφών προέκυψαν 714 στενές επαφές  οι οποίες βρίσκονται ήδη σε κατ’ οίκον προσωρινό περιορισμό. Από τα 313 κρούσματα, τα 152 βρίσκονται στο δήμο Κοζάνης, τα 115 στο δήμο Εορδαίας, τα 35 στο δήμο Βοΐου, τα 8 στο δήμο Σερβίων και τα 3 στο δήμο Βελβεντού. Σχεδόν το 80% των κρουσμάτων αυτών παρουσιάζουν συμπτώματα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι