Κίεβο: Έπαυσαν ηγετικό στέλεχος της Εισαγγελίας Διαφθοράς – Φέρεται να διέρρεε πληροφορίες σε υπόπτους
21/11/2025
Η Αρχή Καταπολέμησης της Διαφθοράς έπαυσε τον υποδιευθυντή της εισαγγελικής “αδελφής υπηρεσίας” SAP ως ύποπτο ότι ειδοποίησε κατηγορούμενο για να διαφύγει προτού συλληφθεί.
Όπως διαφαίνεται από την ανακοίνωση, ήταν εκείνος που ειδοποίησε τον βασικό κατηγορούμενο επιχειρηματία Τιμούρ Μίντιτς να διαφύγει στο Ισραήλ μόλις λίγες ώρες προτού συλληφθεί. Όπως ανακοινώθηκε θεωρείται ύποπτος και για πολλές άλλες διαρροές πληροφοριών “προς κέντρα εξουσίας”, κάτι που υπαινίσσεται ότι ο παυθείς ενημέρωνε για όλες τις έρευνες τον Ζελένσκι ή τον επικεφαλής του προεδρικού γραφείου Αντρίι Γέρμακ.
Ο παυθείς, Αντίι Σινιούκ, ήταν αναπληρωτής διευθυντής της Ειδικού Εισαγγελέα Διαφθοράς. Προς το παρόν ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Διαφθοράς Αλεξάντερ Κλιμένκο αναφέρεται σε “διαρροή” πληροφοριών για το ενεργειακό σκάνδαλο. Ήδη πάντως ο Σινιούκ ερευνάτο επισήμως για συναντήσεις που είχε με άτομα που η Αρχή ερευνούσε ως ύποπτα για διαφθορά.





