Κίεβο: Εκκενώνει το διπλωματικό προσωπικό της η Ρωσία

Θεσσαλονίκη: Πώς κάηκε η μάνα με τα δυο παιδιά της

Το εθνικό συμβούλιο Ασφαλείας της Ουκρανίας αποφάσισε να κηρύξει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η απόφαση όπως ανακοινώθηκε από το Κίεβο αφορά το σύνολο της επικράτειας και προς το παρόν έχει αποφασιστεί να ισχύσει για τριάντα ημέρες. Η ουκρανική κυβέρνηση δήλωσε μάλιστα δια εκπροσώπού της ότι αναμένουν ρωσική εισβολή εντός των επόμενων 48 ωρών. Στο μεταξύ η Ρωσία εκκενώνει επίσημα πια όλο το διπλωματικό προσωπικό της στην Ουκρανία.

Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί ψήφιση νόμου από την Βουλή που επιτρέπει πλέον σε όλους τους πολίτες ανά την χώρα, ανεξαρτήτως ηλικίας, να φέρουν πυροβόλα όπλα σε ενδεχόμενο που κηρυχθεί τελικά η κατάσταση έκτακτης ανάγκης –όπως τελικά έγινε– ή εάν επιβληθεί στρατιωτικός νόμος. Προς το παρόν δεν έχει παρθεί απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας.

Οι αποσχισθείσες περιοχές που η Ρωσία αναγνώρισε ως αυτόνομα κράτη (Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ), δεν περιλαμβάνονται στην απόφαση της Ουκρανίας για έκτακτη ανάγκη, γεγονός που όπως εξήγησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν επισήμως τεθεί σε καθεστώς πολιορκίας ήδη από το 2014.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι