Κικίλιας: Αντιμετωπίζουμε πολλές επικίνδυνες φωτιές

Κικίλιας: Αντιμετωπίζουμε πολλές επικίνδυνες φωτιές

Στη σκληρή μάχη που έδωσαν χθες οι πυροσβέστες τόσο με τη φωτιά στο εργοστάσιο στην Κηφισιά όσο και με πυρκαγιές σε Μεσσηνία, Ρόδο, Έβρο, Ζάκυνθο και Βοιωτία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έχουν καταφέρει αυτές τις ημέρες του καύσωνα να αντιμετωπίζουν άμεσα δεκάδες επικίνδυνες πυρκαγιές, πριν προλάβουν να απειλήσουν ζωές και περιουσίες», σημειώνει ο κ. Κικίλιας και τονίζει ότι «η σημερινή μέρα θα είναι ακόμα πιο δύσκολη» επισημαίνοντας πως ο κρατικός μηχανισμός είναι σε συναγερμό. Παράλληλα, καλεί τους πολίτες να επιδείξουν, με τη σειρά τους, ενσυναίσθηση και υπευθυνότητα.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας:

«Η πρόωρη έναρξη των καυσώνων, σε συνδυασμό με τον άνυδρο χειμώνα, μας φέρνουν αντιμέτωπους με μία εξαιρετικά δύσκολη αντιπυρική περίοδο. Ταυτόχρονα, οι πυροσβέστες μας δίνουν μάχες και με τις αστικές πυρκαγιές. Μια τέτοια σκληρή μάχη έδωσαν χτες το απόγευμα στο εργοστάσιο στην Κηφισιά, σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη φωτιά, την οποία κατάφεραν να την περιορίσουν εγκαίρως, προτού επεκταθεί σε διπλανές εγκαταστάσεις, με ολέθριες, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, συνέπειες.

Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έχουν καταφέρει αυτές τις ημέρες του καύσωνα να αντιμετωπίζουν άμεσα δεκάδες επικίνδυνες πυρκαγιές, πριν προλάβουν να απειλήσουν ζωές και περιουσίες. Ενδεικτικά, χτες οι πυροσβέστες μας πάλεψαν με τις φλόγες στις πυρκαγιές της Μεσσηνίας, της Ρόδου, του Έβρου, της Ζακύνθου και το βράδυ στη Βοιωτία, ενώ οι χρόνοι που κατάφεραν για να τις οριοθετήσουν κυμαίνονταν από 15 λεπτά μέχρι το πολύ δύο ώρες. Όμως η σημερινή ημέρα θα είναι ακόμα πιο δύσκολη, καθώς σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, περιμένουμε και ισχυρούς ανέμους κατά τόπους, με ακραίες θερμοκρασίες που θα αγγίξουν ακόμα και τους 43 βαθμούς.

Δεν θα σταματήσω να προειδοποιώ ότι ανυπολόγιστες καταστροφές μπορεί να προκληθούν όχι μόνο από εμπρηστές από πρόθεση, αλλά κυρίως από εμπρηστές εξ’ αμελείας, οι οποίοι κατά τη ρητή απαγόρευση επιμένουν να ρισκάρουν, κάνοντας επικίνδυνες εργασίες στην ύπαιθρο. Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε συναγερμό. Καλώ τους συμπολίτες μας με τη σειρά τους να επιδείξουν ενσυναίσθηση και υπευθυνότητα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι