Κικίλιας: Τι αλλάζει λόγω Covid σε νοσοκομεία και ιδιωτικά νοσηλευτήρια

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση στη βρετανική μετάλλαξη ως αιτία της μεγάλης διασποράς και τόνισε ότι το ΕΣΥ εδώ και 20 μέρες πιέζεται ιδιαίτερα στην Αττική λόγω των πολλών νέων εισαγωγών ασθενών.

Στο πλαίσιο αυτό, προχωρά σε αύξηση των κλινών ΜΕΘ covid, από 168 ΜΕΘ τον Νοέμβριο σε 348 (αύξηση 107% όπως είπε) στην Αττική. Τα νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ με 120 κλίνες μετατρέπεται σε non covid και το Σισμανόγλειο αποκλειστικά σε covid. Το ιδιωτικό Ερρίκος Ντυνάν θα δέχεται περιστατικά αποκλειστικά non covid, συμμετέχοντας, όπως είπε ο υπουργός, με όλες του τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ήδη το υπουργείο Υγείας έχει ξεκινήσει συνεργασία με μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της Αττικής. Έχουν παραχωρηθεί 130 κλίνες ΜΕΘ από ιδιωτικές κλινικές στο ΕΣΥ, ενώ έχουν καταρτιστεί και κατάλογοι με ονόματα ιδιωτών γιατρών που θα σπεύσουν -όπως είπε ο κ. Κικίλιας- στα δημόσια νοσοκομεία προκειμένου να ανοίξουν κλίνες ΜΕΘ που σήμερα δεν διαθέτουν προσωπικό.

Ταυτόχρονα ασθενείς που δεν πάσχουν από covid ξεκινούν σιγά σιγά να μεταφέρονται σε απλές κλίνες ιδιωτικών νοσοκομείων προκειμένου να αδειάσουν κλίνες στο ΕΣΥ και να νοσηλευθούν ασθενείς με κορονοϊό. Από τις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ του υπουργείου Υγείας και του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) που περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας, προέκυψε ότι οι κλινικές θα παράσχουν ιδιώτες γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία οι οποίοι θα αμείβονται για τις υπηρεσίες τους από τις κλινικές.

«Το Σισμανόγλειο, η Παμμακάριστος αλλά και το πρώην Λοιμωδών Νοσημάτων Αγία Βαρβάρα θα εστιάσουν το επόμενο διάστημα μόνο σε ασθενείς με κορονοϊό, ώστε να αποσυμφορηθεί το “Σωτηρία” και ο “Ευαγγελισμός” που πλέον έχουν “φρακάρει”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι