Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την απεργιακή συγκέντρωση – Παράνομη η απεργία των ελεγκτών

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την απεργιακή συγκέντρωση – Παράνομη η απεργία των ελεγκτών

Κλειστό θα είναι στην ουσία αύριο το κέντρο της Αθήνας λόγω των προσυγκεντρώσεων από τις 9 π.μ. και εν συνεχεία λόγω της κεντρικής συγκέντρωσης που γίνεται με την απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Απεργούν και καλούν σε συγκεντρώσεις και πολλοί κλάδοι του ιδιωτικού  τομέα και συνδικάτα. Το ΠΑΜΕ έχει από νωρίς προσυγκεντρώσεις στην Κάνιγγος, στα Προπύλαια και στο κτίριο ΟΣΕ στην Καρόλου.

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε διακοπή και εκτροπή της κυκλοφορίας σε διάφορα σημεία ενόψει των συγκεντρώσεων και αναφέρει τα εξής: «Αύριο 28 Φεβρουαρίου 2024 και από ώρα 09:00 στο κέντρο της Αθήνας, θα πραγματοποιηθούν συναθροίσεις – συγκεντρώσεις στο πλαίσιο της εξαγγελθείσας 24ωρης γενικής απεργίας, με τη συμμετοχή εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, σωματείων, συλλόγων και άλλων φορέων και συλλογικοτήτων.

»Θα χρειαστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ειδικότερα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Κλαυθμώνος, της Πλατείας Ομονοίας (Πειραιώς, Πατησίων κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Λεωφόρους Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και σε Πανεπιστημίου και Σταδίου.

»Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη τη συμμετοχή στην απεργία και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στο κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα στους ανωτέρω οδικούς άξονες και περιμετρικά αυτών, μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων. Σε περίπτωση εφαρμογής επιπλέον κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση».

H απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και της ΕΝΗΜΑΕΚ/ΥΠΑ κρίθηκε παράνομη, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, μετά από προσφυγή της διοίκησης στη δικαιοσύνη. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είχαν δηλώσει ότι θα πάρουν μέρος στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι «το Δ.Σ. της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 από 00.01 ως 24.00. Κατά την διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετηθούν μόνον οι πτήσεις που προβλέπονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο».

«Η AEGEAN και η Olympic Air ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι σε συνέχεια απόφασης των αρμόδιων αρχών η παροχή υπηρεσιών ελέγχου εναερίου κυκλοφορίας δε θα ανασταλεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, οπότε το σύνολο των προγραμματισμένων πτήσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι επιβάτες να επισκεφθούν το site της AEGEAN www.aegeanair.com και της Olympic Air www.olympicair.com ή να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα:
Για την AEGEAN:
801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)
Για την Olympic Air:
801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι