Κίνα: Αντιτιθέμεθα σε οιαδήποτε παραβίαση της κυριαρχίας του Λιβάνου

Κίνα: Αντιτιθέμεθα σε οιαδήποτε παραβίαση της κυριαρχίας του Λιβάνου

Η Κίνα αντιτίθεται σε οποιαδήποτε παραβίαση της κυριαρχίας του Λιβάνου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η Κίνα παρακολουθεί στενά το περιστατικό και ανησυχεί βαθιά για την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή. Η Κίνα αντιτίθεται στην παραβίαση της κυριαρχίας και της ασφάλειας του Λιβάνου, αντιτίθεται και καταδικάζει κάθε ενέργεια εναντίον αθώων πολιτών και αντιτίθεται σε κάθε κίνηση που τροφοδοτεί την σύγκρουση και κλιμακώνει τις περιφερειακές εντάσεις. Η Κίνα προτρέπει τα εμπλεκόμενα μέρη, ιδίως το Ισραήλ, να λάβουν αμέσως μέτρα για να πέσουν οι τόνοι και να αποτραπεί η κλιμάκωση της σύγκρουσης ή ακόμη και το ενδεχόμενο να εξελιχθεί σε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση. Η ένταση μεταξύ του Λιβάνου και του Ισραήλ είναι απόρροια της σύγκρουσης στη Γάζα. Η άμεση προτεραιότητα είναι η εφαρμογή των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο τερματισμός των μαχών στη Γάζα το συντομότερο δυνατόν και η ειλικρινής διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή». Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαπέλυσε δεκάδες νέες επιδρομές κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Συνολικά 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 195 τραυματίστηκαν στα χθεσινά ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο, ανακοίνωσε χθες το βράδυ το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx