Κίνα: Δίωξη για δωροδοκία στον πρώην πρόεδρο της Ιντερπόλ

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Η Κίνα θα ασκήσει δίωξη στον πρώην πρόεδρο της Ιντερπόλ Μενγκ Χονγκγουέι για δωροδοκία μετά την έρευνα που έγινε σε βάρος του από την οποία προέκυψε ότι είναι ύποπτος για δωροδοκία και παραβίαση των κανόνων πειθαρχίας, ανακοίνωσε η επιτροπή κατά της διαφθοράς του κυβερνώντος Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ο Μενγκ αποπέμφθηκε επίσης από τις τάξεις του κόμματος, πρόσθεσε σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Επιτροπή Πειθαρχικού Ελέγχου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, που είναι επιφορτισμένη με την καταπολέμηση της διαφθοράς των δημοσίων υπαλλήλων.

Πέρυσι, η Ιντερπόλ, η οποία εδρεύει στη Γαλλία, ανακοίνωσε ότι ο Μενγκ παραιτήθηκε από την προεδρία της, αφού οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η σύζυγός του δήλωσε ότι αγνοείται η τύχη του έπειτα από ταξίδι στην πατρίδα του. Ο Μενγκ ήταν πρόεδρος της Ιντερπόλ από τον Νοέμβριο του 2016.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι