Κίνα για Γάζα: Διεθνής διάσκεψη για να λυθεί οριστικά το Παλαιστινιακό

Κίνα για Γάζα: Διεθνής διάσκεψη για να λυθεί οριστικά το Παλαιστινιακό

Ο Κινέζος Πρόεδρος ζήτησε σήμερα άμεση κατάπαυση του πυρός και διεθνή διάσκεψη για να λυθεί οριστικά το παλαιστινιακό ζήτημα

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ζήτησε σήμερα τη διεξαγωγή «διεθνούς διάσκεψης για την ειρήνη» με σκοπό την επίλυση της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων στην ομιλία του κατά την έκτακτη διαδικτυακή σύνοδο κορυφής της ομάδας των BRICS.

«Δεν μπορεί να υπάρξει διαρκής ειρήνη και ασφάλεια στη Μέση Ανατολή χωρίς μια δίκαιη λύση στο ζήτημα της Παλαιστίνης. Η Κίνα ζητεί τη διοργάνωση το συντομότερο δυνατό μιας διεθνούς διάσκεψης για την ειρήνη προκειμένου να επιτευχθεί διεθνής συναίνεση. Αυτή η διάσκεψη θα καταστήσει εφικτή την συνεργασία για μια ταχεία λύση στο ζήτημα της Παλαιστίνης που να είναι συνολική, δίκαιη και βιώσιμη », τόνισε ο Κινέζος πρόεδρος.

Παράλληλα κάλεσε για την άμεση κατάπαυση του πυρός και την «απελευθέρωση αμάχων ομήρων». «Όλα τα μέρη στη σύγκρουση πρέπει να παύσουν αμέσως το πυρ και τις εχθροπραξίες, να τερματίσουν κάθε μορφή βίας και επιθέσεις με στόχο αμάχους και να απελευθερώσουν αμάχους κρατούμενους προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες ζωών και περισσότερα δεινά», ανέφερε.

«Από το ξέσπασμα της τελευταίας ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης, η Κίνα προωθεί ενεργά τις ειρηνευτικές συνομιλίες και την κατάπαυση του πυρός», σημείωσε ο Σι, συμπληρώνοντας πως το Πεκίνο «ήδη παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια για να ανακουφίσει από τα δεινά της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα και θα συνεχίσει να το κάνει».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι