Κίνα – κορονοϊός: 25 κρούσματα, 16 “εισαγόμενα”, 9 στη Σιντζιάνγκ

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 25 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, εκ των οποίων 16 ήταν «εισαγόμενα» — άνθρωποι που επαληθεύτηκε πως προσβλήθηκαν αφού ταξίδεψαν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό — και τα υπόλοιπα 9 περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης, που διαγνώστηκαν όλες στην επαρχία Σιντζιάνγκ.

Δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19. Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του ο νέος κορονοϊός τον Δεκέμβριο ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 84.737 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι