Κίνα προς ΗΠΑ και Ιαπωνία: Σταματήστε να φαντάζεστε εχθρούς

Κίνα προς ΗΠΑ και Ιαπωνία: Σταματήστε να φαντάζεστε εχθρούς

Η Κίνα ζήτησε σήμερα από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία “να σταματήσουν να φαντάζονται εχθρούς”. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι οι δύο χώρες κατήγγειλαν στη διάρκεια συνομιλιών τους στο Τόκιο τις κινεζικές δραστηριότητες στη Νότια Σινική Θάλασσα.

“Ζητούμε από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία να σταματήσουν αμέσως να αναμειγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας και να πάψουν να φαντάζονται εχθρούς”, δήλωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λιν Τζιαν.

Χθες οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας εξέδωσαν έπειτα από συνάντησή τους στο Τόκιο ανακοίνωση, στην οποία κατήγγειλαν τις «αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Κίνας, κυρίως στη Νότια Σινική Θάλασσα» και εξέφρασαν «την ανησυχία τους για την αυξανόμενη συνεργασία Κίνας, Ρωσίας και Βόρειας Κορέας».

Οι Αμερικανοί υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, Άντονι Μπλίνκεν και Λόιντ Όστιν αντίστοιχα, μετά τις συνομιλίες με τους Ιάπωνες ομολόγους τους δήλωσαν ότι «η Κίνα φιλοδοξεί να αναδιαμορφώσει τη διεθνή τάξη προς όφελός της, κάτι που συνιστά τη μεγαλύτερη στρατηγική πρόκληση στην περιοχή Ινδικού-Ειρηνικού και πέραν αυτής».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι