ΚΙΝΑΛ: Απαιτούνται έμπρακτα ευρωπαϊκά μέτρα κατά της Τουρκίας

ΚΙΝΑΛ: Απαιτούνται έμπρακτα ευρωπαϊκά μέτρα κατά της Τουρκίας

«Η αποτελεσματική υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων προϋποθέτει αραγές εσωτερικό μέτωπο και εθνική γραμμή» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ με αφορμή την αντίδραση της Τουρκίας στη δήλωση των χωρών του ευρωπαϊκού νότου απέναντι στις τουρκικές παρανομίες στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις. Η ευθεία επίθεση του Προέδρου Ερντογάν εναντίον της δήλωσης αλληλεγγύης των MED 7 προς την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιβάλλει στην Ελλάδα και την Κύπρο, να ζητήσουν έμπρακτα μέτρα από την ΕΕ.

Τόσο στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών όσο και στη Σύνοδο Κορυφής του ευρωπαϊκού Συμβουλίου» τονίζει το ΚΙΝΑΛ και προσθέτει: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η απερχόμενη κυβέρνηση θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Η αποτελεσματική υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων προϋποθέτει αραγές εσωτερικό μέτωπο και εθνική γραμμή» αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι