Κυρώσεις κατά της Χαμάς από την ΕΕ

Δεν πρέπει να «αποκλειστεί» η ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων της Δύσης στην Ουκρανία, λέει ο Μακρόν

«Το Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ θα υιοθετήσει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες κυρώσεις κατά της Χαμάς», δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Κριστόφ Λεμουάν.

«Είναι ένα καθεστώς κυρώσεων που στοχεύει σε πρόσωπα και σε μεταφορές κεφαλαίων. Οι κυρώσεις αυτές στοχεύουν ορισμένα στελέχη της Χαμάς που ενεπλάκησαν στις χωρίς προηγούμενο επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου κατά του νοτίου Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας»,  είπε ο Κριστόφ Λεμουάν.

Η ΕΕ είχε ήδη προσθέσει από την περασμένη Τρίτη «στη λίστα των τρομοκρατών» τον Γιαχία Σινουάρ, τον ηγέτη του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στη Γάζα, ο οποίος θεωρείται ο αρχιτέκτονας της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου κατά του Ισραήλ. Μετά την απόφαση αυτή των 27, δεσμεύονται τα κεφάλαια και τα περιουσιακά στοιχεία του Σινουάρ στην ΕΕ και απαγορεύεται σε οποιονδήποτε ευρωπαϊκό φορέα να τον χρηματοδοτήσει.

Η ΕΕ είχε περιλάβει νωρίτερα τον Δεκέμβριο  και δύο υψηλόβαθμα στελέχη της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, τον Μοχάμεντ Ντέιφ και Μαρουάν Ισα, στη μαύρη λίστα των κυρώσεων κατά προσώπων ή οργανώσεων που εμπλέκονται σε “τρομοκρατικές” ενέργειες.

Η Χαμάς, ως οργάνωση αυτή καθαυτή, είχε ήδη συμπεριληφθεί στις “τρομοκρατικές οργανώσεις” από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τον Καναδά και το Ισραήλ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι