“Κίτρινη κάρτα” Ισραήλ στη Ρωσία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν;

“Κίτρινη κάρτα” Ισραήλ στη Ρωσία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν;

Τις ανησυχίες του Ισραήλ σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν εξέφρασε σε ανώτερους Ρώσους διπλωμάτες και αξιωματούχους ασφαλείας, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ Άλον Ουσπίζ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μόσχα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών. Ο Ισραηλινός διπλωμάτης συναντήθηκε με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών και τον Προεδρικό Αντιπρόσωπο για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, μεταξύ άλλων υψηλών αξιωματούχων του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών και του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Σε ανακοίνωση την οποία έχει στη διάθεσή του το πρακτορείο Sputnik, αναφέρεται πως: «Ο Ουσπίζ τόνισε τις ανησυχίες του Τελ Αβίβ για το πυρηνικό ζήτημα του Ιράν και δήλωσε ότι όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στην ανάπτυξη του πυρηνικού στρατιωτικού δυναμικού του Ιράν, πρέπει να εμποδιστούν ολοκληρωτικά. Τόνισε επίσης πως το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να απειλήσει την ασφάλειά του, συμπεριλαμβανομένου του εδάφους του Ιράν, της Συρίας και άλλων χωρών».

Περιγράφοντας τη Ρωσία ως «βασικό και σημαντικό παράγοντα», ο Ουσπίζ δήλωσε πως οι διμερείς σχέσεις με τη Μόσχα είναι σημαντικές για την «προώθηση των συμφερόντων του Ισραήλ στην περιοχή». Επιβεβαίωσε επίσης την αποφασιστικότητα του Τελ Αβίβ να συνεχίσει να ενισχύει τη διμερή συνεργασία. Οι συνομιλίες εκτός από τις διμερείς σχέσεις Ισραήλ-Ρωσίας είχαν ως αντικείμενο και θέματα ασφάλειας και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τη δήλωση. Ο Ουσπίζ παρέδωσε σημείωμα από τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι στον Ρώσο υπουργό Λαβρόφ, στο οποίο επαίνεσε τα επιτεύγματα των διμερών διπλωματικών σχέσεων και ανακοίνωσε την προσεχή συνάντηση της διμερούς ισραηλινορωσικής διακυβερνητικής εμπορικής επιτροπής στη Μόσχα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι