Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Βάλλει κατά Κασσελάκη, Ανδρουλάκη αλλά και κατά του εκδότη Μαρινάκη

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Βάλλει κατά Κασσελάκη, Ανδρουλάκη αλλά και κατά του εκδότη Μαρινάκη

Επίθεση στον  Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, χαρακτηρίζοντάς τον υπονομευτή του πολιτεύματος. Παράλληλα είπε ότι ο “πρόθυμος κύριος Ανδρουλάκης δεν κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας για τα χίλια μύρια που έχει προσάψει στην κυβέρνηση, αλλά θεώρησε σκόπιμο -τυχαία- να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για ένα δημοσίευμα, το οποίο ανέσυρε, ένα μη θέμα». Tέλος αναφέρθηκε στα πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα του εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη.

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Ο κ. Κασσελάκης περνάει ουσιαστικά σε μια άλλη πίστα και από την πολιτική γελοιοποίηση της θέσης του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γίνεται συνειδητός υπονομευτής του πολιτεύματος, με αυτήν την άνευ προηγουμένου απαράδεκτη και επικίνδυνη δήλωση του. Φέτος το 2024 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, θα γιορτάσουμε 50 χρόνια ισχυρής και στερεάς δημοκρατίας. Ουδείς ποτέ ήρθε να αμφισβητήσει αυτό το κεκτημένο του αδιάβλητου των εκλογών. Το να σταθούμε λοιπόν απέναντι με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή τη λογική δεν είναι κομματικό καθήκον  ή κυβερνητική υποχρέωση, αλλά καθήκον όλων των δημοκρατικών πολιτών».

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη είπε: «Έρχεται λοιπόν μετά από ένα χρόνο η εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής” για ένα θέμα το οποίο στην πολιτική του, την ποινική του διάσταση -σε σχέση με τα Τέμπη- το ξαναλέω όχι σε σχέση με την διαρροή συνομιλιών, το οποίο έχει λυθεί. Και το εντάσσει στην ευρύτερη επιχειρηματολογία περί δήθεν συγκάλυψης. Μονταζιέρα από ποιόν; Μην κοροϊδευόμαστε, από την κυβέρνηση. Και την ίδια μέρα έρχεται ο κύριος Ανδρουλάκης, ο πρόθυμος κύριος Ανδρουλάκης και καταθέτει πρόταση δυσπιστίας για ένα θέμα το οποίο σημείο προς σημείο έχει αποδομηθεί. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας για τα χίλια μύρια που έχει προσάψει στην κυβέρνηση και θεώρησε σκόπιμο -τυχαία- να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για ένα δημοσίευμα, το οποίο ανέσυρε, ένα μη θέμα ως προς τις διαστάσεις που σας είπα.»

Τα συμφέροντα του Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης έβαλλε και κατά του ιδιοκτήτη των “Νέων” και του “Βήματος”. Όπως είπε, «αν ενώσει κανείς τα κομμάτια αυτού του παζλ δεν είναι δύσκολο, βγάζει τα συμπεράσματά του. Και προφανώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και συμβαίνει και τώρα και προφανώς αυτά τα συμφέροντα που δεν είναι σε πληθυντικό αριθμό, όπως κάνουνε άλλοι πολιτικοί χώροι. Όταν μιλάμε για μια συγκεκριμένη εφημερίδα δεν είναι γενικά και αόριστα, ήμασταν πολύ συγκεκριμένοι. Ταυτίζονται τουλάχιστον με έναν συγκεκριμένο πολιτικό αρχηγό και κατατίθεται η πρόταση δυσπιστίας. Καλοδεχούμενη λοιπόν η πρόταση», είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «όλα γίνονται για να στοχοποιήσουν συνειδητά τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή μας. Ένα μέρος της κοινωνίας, μας στοχοποιεί, μας επιτίθεται, μας παρουσιάζει ως κάτι το οποίο θεωρώ ότι δεν είναι κανένας από μας στην πραγματικότητα. Πολλοί εκμεταλλευόμενοι ένα πρόσφορο έδαφος με παραπλανητικούς τίτλους για διάδοση φημών, βάζουν πολλές φορές το κάρο μπροστά από το άλογο, δηλαδή πριν καλά καλά τοποθετηθεί η δικαιοσύνη εμφανίζουν μια εικόνα, η οποία είναι πολύ εύκολο να γίνει αποδεκτή από ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας, γιατί υπάρχει οργή υπάρχει θυμός όπως σε κάθε τραγικό γεγονός σε κάθε τραγικό δυστύχημα», προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη το δημοσίευμα του Βήματος προσπαθεί «να χτίσει κάποιες κατηγορίες περί μονταζιέρας, να δημιουργήσει συνειρμούς περί προσπάθειας κάποιων αρχικά να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη και να τη στρέψουν μόνο στο ανθρώπινο λάθος. Το πιο σημαντικό είναι η ίδια η έρευνα της δικαιοσύνης. Υπάρχει καμία αμφισβήτηση για το γεγονός ότι το σύνολο των συνομιλιών πήγαν αυτούσιες και χωρίς καμία επεξεργασία στη δικαιοσύνη; Η απάντηση είναι όχι. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι