ΚΚΕ για Εξεταστική Τεμπών: Απαράδεκτο η ΝΔ να “κλείσει” τις εργασίες

ΚΚΕ για Εξεταστική Τεμπών: Απαράδεκτο η ΝΔ να “κλείσει” τις εργασίες

Το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι η ΝΔ έκλεισε άρον-άρον τις εργασίες της Εξεταστικής, δεν κάλεσε αναγκαίους μάρτυρες και συγκάλυψε ευθύνες, με μια τακτική που στρώνει το δρόμο για «το επόμενο έγκλημα».

Για την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας της ΝΔ να τελειώσουν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη εξέδωσε ανακοίνωση του ΚΚΕ, καταγγέλλοντάς την για συγκάλυψη, όπως προηγουμένως το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι και αποχώρησαν από την Εξεταστική διαμαρτυρόμενοι για το βεβιασμένο “κλείσιμο”.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρει: «Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας της ΝΔ να προχωρήσει στο εσπευσμένο κλείσιμο των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής, ενώ από τη μέχρι τώρα εξέταση των μαρτύρων είχε γίνει φανερό ότι αυτή πρέπει να συνεχιστεί και να εξεταστούν περισσότεροι μάρτυρες!

»Με την στάση της η κυβέρνηση φοβάται τα όσα έχουν αναδειχθεί, κατά τη διάρκεια των μέχρι σήμερα εργασιών της εξεταστικής επιτροπής, δηλαδή τις τεράστιες ευθύνες της, όχι μόνο για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, αλλά και για την προσπάθεια συγκάλυψής του στη συνέχεια, με την απαράδεκτη επέμβαση Υπουργείου και Περιφέρειας στον τόπο του εγκλήματος και την εξαφάνιση των στοιχείων. Έγινε, επίσης, φανερό ότι δεν θέλει να εξεταστεί συγκεκριμένα και το ζήτημα της έκρηξης και της πυρκαγιάς που ξέσπασε στα τρένα.

»Είναι γελασμένη αν νομίζει ότι θα ξεμπερδέψει εύκολα. Ένα χρόνο μετά το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη, είναι υπόλογη απέναντι στο λαό, τις οικογένειες των θυμάτων! Το ΚΚΕ με το πόρισμά του θα αποκαλύψει στον λαό τις βαρύτατες πολιτικές και ποινικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων για τον τεμαχισμό του σιδηρόδρομου και την ιδιωτικοποίηση του, με τις ευλογίες της ΕΕ, την απουσία συστημάτων ασφαλείας, που σε συνδυασμό με την υποστελέχωση του ΟΣΕ, όχι μόνο προετοίμασαν το έγκλημα στα Τέμπη, αλλά στρώνουν το έδαφος και για επόμενα!»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι