Κλειδώνει η ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας

Κλειδώνει η ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας

Φαίνεται να κλειδώνει η πολιτική ηγεσία του νεοσύστατου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε ότι θα επισημοποιηθεί αύριο, Δευτέρα. Ο Ελληνοκύπριος Χρήστος Στυλιανίδης φαίνεται να είναι το πρόσωπο στο οποίο κατέληξε ο πρωθυπουργός για να αναλάβει το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο, ενώ όπως όλα δείχνουν, στο πλάι του θα βρεθεί και ο  πρώην αρχηγός ΓΕΑ Ευάγγελος Τουρνάς, από τη θέση του υφυπουργού.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι γεννημένος το 1958 και το επάγγελμά του είναι χειρουργός οδοντίατρος. Έχει διατελέσει με την Κύπρο, Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για θέματα Διαχείρισης Κρίσεων, αλλά και βουλευτής, ευρωβουλευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ υπήρξε και κυβερνητικός εκπρόσωπος του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και παλαιότερα, του Γλαύκου Κληρίδη. Συνεργάστηκε στενά με τον Γιάννο Κρανιδιώτη με στόχο την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

Από την άλλη μεριά, ο πρώην ΓΕΑ Ευάγγελος Τουρνάς, κατέχει τον βαθμό του πτεράρχου (εν αποστρατεία) και θεωρείται εκ των εμπειρότερων σε ό,τι αφορά το επιχειρησιακό σκέλος των πτητικών μέσων. Για τον λόγο αυτό αναμένεται αν όντως επιβεβαιωθεί η θέση του ως υφυπουργού, να αναλάβει και την αρμοδιότητα για τα εναέρια πτητικά μέσα πυρόσβεσης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι