Κλείνει και η Γαλλία τα σύνορα για μη Ευρωπαίους

Κλείνει και η Γαλλία τα σύνορα για μη Ευρωπαίους

Η Γαλλία θα κλείσει από την Κυριακή τα σύνορά της για όλες τις χώρες που δεν ειναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενω θα ζητεί από τους Ευρωπαίους test PCR (μοριακό έλεγχο).

Πως ανακοινωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ «κάθε είσοδος ή έξοδος από το έδαφός μας, με προορισμό ή με προέλευση μια τρίτη χώρα, εκτός της ΕΕ, θα απαγορευτεί από τα μεσάνυχτα της Κυριακής».

Για τις μετακινήσεις από χώρες της ΕΕ, θα είναι απαραίτητο οι ταξιδιώτες να έχουν στην κατοχή τους αρνητικό τεστ PCR. Θα εξαιρεθούν μόνο οι διασυνοριακοί εργαζόμενοι. Το μέτρο αυτό ίσχυε ήδη από την περασμένη Κυριακή για όσους έφταναν στη Γαλλία με αεροπλάνα ή πλοία και πλέον θα επεκταθεί και στα χερσαία σύνορα.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι παραλλαγές του νέου κορονοϊού που έχουν εντοπιστεί στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική συνιστούν σοβαρό κίνδυνο για τη Γαλλία, όμως εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί ακόμη να αποφευχθεί ένα τρίτο γενικό λοκντάουν στη χώρα. Αντί για λοκντάουν, αποφασίστηκε να ενισχυθούν οι έλεγχοι στα σύνορα, να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που επιτρέπεται να βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα και να ενταθούν οι έλεγχοι της αστυνομίας για την τήρηση της νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας αλλά και για να μην γίνονται παράνομα πάρτι. Από την Κυριακή θα κλείσουν τα τεράστια εμπορικά κέντρα, επιφανείας άνω των 20.000 τετραγωνικών μέτρων (εκτός από τα καταστήματα τροφίμων).

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι