Κλείνει την ψαλίδα ο Τραμπ, θα είναι ντέρμπι

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Αν και ο Δημοκρατικός υποψήφιος, Τζο Μπάιντεν, διατηρεί το προβάδισμά του τόσο στις παναμερικανικές δημοσκοπήσεις, όσο και στην πολιτεία του Μίσιγκαν, δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για το Reuters δείχνει ότι οι δυο υποψήφιοι για την Προεδρία των ΗΠΑ δίνουν μάχη στήθος με στήθος σε κρίσιμες, αμφίρροπες πολιτείες.

Παραδοσιακά, το Ουισκόνσιν, η Πενσιλβάνια, το Μίσιγκαν, η Βόρεια Καρολίνα, η Αριζόνα και η Φλόριντα έχουν καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη του νικητή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Στο Μίσιγκαν με το 28% των ερωτηθέντων στο Μίσιγκαν να έχει ήδη ψηφίσει με επιστολική ψήφο, ο Μπάιντεν προηγείται σταθερά με 51% έναντι 44% του Τραμπ. Από την προηγούμενη εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος κέρδισε μια μονάδα. Επίσης ο ίδιος ήταν κατά της επιστολικής ψήφου και οι περισσότεροι οπαδοί του επίσης.

Στη Βόρεια Καρολίνα, η διαφορά των δυο υποψηφίων είναι εντός του περιθωρίου στατιστικού σφάλματος, με 49% για τον Μπάιντεν και 46% για τον Τραμπ. Στην πολιτεία έχει ήδη ψηφίσει το 18%.

Στη Φλόριντα, ο Τραμπ κατάφερε να μειώσει τη διαφορά σε 2 μονάδες: 49% το ποσοστό του Μπάιντεν και 47% το δικο του.

Στην Πενσιλβάνια ο Αμερικανός πρόεδρος μείωσε τη διαφορά από την προηγούμενη εβδομάδα, συγκεντρώνοντας 45% (από 44%). Ο Μπάιντεν «έπεσε» στο 44% από το 51% της προηγούμενης εβδομάδας.

Προβάδισμα Μπάιντεν, ωστόσο, φαίνεται ξεκάθαρα σε Ουισκόνσιν και Αριζόνα. Στο Ουισκόνσιν ο Μπάιντεν διεύρυνε το προβάδισμά του κατά μία μονάδα, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, φτάνοντας το ποσοστό του στο 51% έναντι 43% του Τραμπ. Στην Αριζόνα, το προβάδισμα του Δημοκρατικού υποψήφιου αυξήθηκε κατά 2 μονάδες, αγγίζοντας το 50%. Ο Τραμπ στην πολιτεία συγκεντρώνει 46%.

Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος της δημοσκόπησης ανέρχεται στις συν πλην 4 μονάδες και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι