Κλείνουν σχολεία και λιανεμπόριο με ψήφους 16 υπέρ και 8 λευκά

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση των ειδικών είναι να επιβληθεί lockdown με κλειστές όλες τις βαθμίδες των σχολείων αλλά να μπει πάλι φρένο και στο λιανεμπόριο μέχρι τις 21 του μηνός, οπότε και θα επανεξετασθούν τα δεδομένα.

Η ανακοίνωση των μέτρων θα γίνει μάλλον από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Παρότι πολλοί αναφέρονται σε lockdown τύπου Μαρτίου, δεν γνωρίζουμε αν όντως θα επικρατήσει εκείνη η “νέκρα” στους δρόμους ή αν απλά θα επανέλθει η Αττική στην περίοδο πριν το άνοιγμα των Χριστουγέννων το Δεκέμβριο, όπου η κίνηση στους δρόμους δεν ειχε μειωθεί ιδιαίτερα καθώς η τηλε-εργασία ελάχιστα εφαρμόστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση των λοιμωξιολόγων ελήφθη με 16 υπέρ και 8 λευκά. Οι οκτώ που διαφώνησαν ήθελαν ανοιχτά τα σχολεία ή ανοιχτό εν μέρει το λιανεμπόριο. Πάντως και στην πρωινή πολιτική σύσκεψη (υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη) σταθμίστηκε όχι μόνον το σύστημα υγείας και οι θάνατοι, αλλά και η προοπτική να προχωρήσει υπό πιο “υγιείς συνθήκες” ο εμβολιασμός και να καλυφθούν όλοι οι ευάλωτοι,  ώστε την άνοιξη η χώρα να ανοίξει στον τουρισμό και τότε να επανέλθει σε κάποια κανονικότητα παράλληλα και το εμπόριο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι