Κλειστά σχολεία και παράταση λοκντάουν

Νέα μεταπτυχιακά από τη Σχολή Ευελπίδων και το Πολυτεχνείο Κρήτης

Οριζόντιο lockdown στα σχολεία όλης της χώρας, σε όλες τις βαθμίδες, εισηγείται προς την κυβέρνηση η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, ενώ κατά πληροφορίες εξετάζεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 22 Μαρτίου με «click away». Η επιτροπή παράλληλα εισηγήθηκε πιο αυστηρό lockdown για κάποιες περιοχές και ασχολήθηκε με ζέση με τις δηλώσεις της κας Κοτανιδου για δυσλειτουργίες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων εισηγούνται κατά πληροφορίες να συνεχιστεί το lockdown μέχρι και το τέλος Μαρτίου και τοποθετήθηκαν αρνητικά σε οποιαδήποτε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων λέγω της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία. Ως προς τα σχολεία εισηγούνται να κλείσουν τα σχολεία όλης της χώρας για 15 ημέρες.

Στο άνοιγμα πάντως αυτή τη φορά προτεραιότητα θα έχουν μάλλον τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, διότι παραμένουν πολύ περισσότερο καιρό σε τηλεκπαίδευση και πρέπει άμεσα να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες. Την ίδια ώρα, η Γ’ Λυκείου προβληματίζει την κυβέρνηση λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων που πλησιάζουν και οι μαθητές έχουν κάνει σχεδόν όλη τη χρονιά μαθήματα μόνο εξ αποστάσεως.

Η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων έγινε σε κάπως βαρύ κλίμα, μετά τις αναφορές της κυρίας Αναστασίας Κοτανίδου, καθηγήτριας της Ιατρικής Σχολής  και διευθύντριας ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», σύμφωνα με τις οποίες «η κόπωση την Επιτροπή οδηγεί και σε λάθος αποφάσεις». Κάποιοι είπαν ευθέως ότι λάθη γίνονται σε όλες τις επιτροπές και ότι η κα Κοτανιδου είπε το αυτονόητο, ενώ άλλοι είπαν ότι «αυτά δεν πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω και να κάμπτεται ο κόσμος», ενώ άλλοι έφθασαν στο σημείο να πουν ότι «όποιος σκέφτεται έτσι μπορεί να πράττει τα δέοντα» (υπονοώντας ότι πρέπει να παραιτηθεί). Η ίδια είπε ότι δεν περίμενε η αναφορά της να πάρει τέτοιες διαστάσεις και ότι παραφράσθηκαν τα λεγόμενά της.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι