Ένταση και επεισόδια με Ρομά – Κλειστή η Εθνική Αθηνών-Κορίνθου στα Μέγαρα

Ποιος ξεκλήρισε την οικογένεια στην Ανδραβίδα;

Ρομά που διαμαρτύρονται για το θάνατο 17χρονου από σφαίρα αστυνομικού  συγκεντρώθηκαν και έκλεισαν Παλαιά και Νέα Εθνική οδό.

Κλειστή είναι η Εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο ύψος των Μεγάρων, και συγκεκριμένα από το 39ο έως το 42ο χιλιόμετρο, καθώς έχουν συγκεντρωθεί Ρομά και έχουν ανάψει φωτιές διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά στην Βοιωτία μετά από πυροβολισμό αστυνομικού.

Παράλληλα έχει διακοπεί στο ίδιο ύψος και η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική. Ο αστυνομικός έχει λάβει προθεσμία να απολογηθεί και υποστηρίζει ότι ο 17χρονος σκοτώθηκε επειδή πήγε να του αρπάξει το υπηρεσιακό του περίστροφο και αυτό εκπυρσοκρότησε. Οι συγγενείς του θύματος υποστηρίζουν ότι στη διάρκεια ελέγχου ο αστυνομικός έκανε χρήση του όπλου του ή πάντως ότι εκπυρσοκρότησε στα χέρια του.

Επεισόδια στην Αλίαρτο 

Επεισόδια με Ρομά σημειώθηκαν και απόψε στην Αλίαρτο, με αφορμή τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία από πυροβολισμό αστυνομικού. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα permissos.gr, ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων, Γιώργος Ντασιώτης, στην προσπάθειά του να καθησυχάσει τους Ρομά και να ανοίξουν τον δρόμο, του πέταξαν μπουκάλια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο. Ο κ. Ντασιώτης μεταφέρθηκε το Κέντρο Υγείας για τις πρώτες βοήθειες. “Σήμερα ήταν πολύ πιο εξαγριωμένο το πλήθος. Έγινε προσπάθεια να τους κατευνάσω. Κάποιοι επιτέθηκαν και με τραυμάτισαν και έχω τέσσερα ράμματα”, δήλωσε στο STAR κεντρικής Ελλάδας. Νωρίτερα, σημειώθηκαν επεισόδια στα Μέγαρα και στη Θεσσαλονίκη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι