Κλειστό το κέντρο λόγω συγκέντρωσης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο – Μικροεπεισόδια και προσαγωγές

Κλειστό το κέντρο λόγω συγκέντρωσης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο – Μικροεπεισόδια και προσαγωγές
ÄéáäçëùôÝò óõììåôÝ÷ïõí óôï óõëëáëçôÞñéï ãéá ôçí 15ç åðÝôåéï ôçò äïëïöïíßáò ôïõ ÁëÝîáíäñïõ Ãñçãïñüðïõëïõ, ÁèÞíá ÔåôÜñôç 6 Äåêåìâñßïõ 2023. Ï ÁëÝîçò Ãñçãïñüðïõëïò Ýðåóå íåêñüò óôéò 6 Äåêåìâñßïõ ôïõ 2008, áðü ôç óöáßñá ôïõ åéäéêïý öñïõñïý Åðáìåéíþíäá ÊïñêïíÝá, óôç óõìâïëÞ ôùí ïäþí Ìåóïëïããßïõ êáé ÔæáâÝëá óôá ÅîÜñ÷åéá. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÃÉÁÍÍÇÓ ÊÏËÅÓÉÄÇÓ

Χωρίς σοβαρά επεισόδια μέχρι στιγμής η συγκέντρωση για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Στα Προπύλαια ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται, από τις 6 το απόγευμα, συλλογικότητες, φορείς και σωματεία, για την πορεία της επετείου 15 ετών από το φόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Σύμφωνα με αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επεισόδια μικρής έντασης σημειώθηκαν στην Ιπποκράτους, όπου άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε τρεις κάδους σκουπιδιών.

Νωρίτερα σήμερα (06/12) μετά το τέλος της πορείας μαθητών και φοιτητών, ένταση σημειώθηκε στο μετρό της Ομόνοιας και η αστυνομία προχώρησε σε 50 προσαγωγές. Από το πρωί, σε εφαρμογή είναι τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. τα οποία βασίζονται στο σχέδιο που εφαρμόστηκε για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με 4.000 αστυνομικούς σε επιφυλακή.

Στα κεντρικά της ΓΑΔΑ παρέχεται σε πραγματικό χρόνο εικόνα, από ελικόπτερο και drone της αστυνομίας. Σε διάφορα σημεία της πόλης έχουν λάβει θέση και οι «Αίαντες», τα υδροβόλα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. Στα Εξάρχεια και σε σημεία γύρω από την περιοχή, έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις των ομάδων ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ, ενώ και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπου είναι προγραμματισμένα συλλαλητήρια, έχουν ληφθεί ανάλογα μέτρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι