Κλειστό το κέντρο της Αθήνας λόγω πορείας κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας λόγω πορείας κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας έχουν τεθεί σε εφαρμογή από την Αστυνομία καθώς είναι σε εξέλιξη πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ στην πορεία συμμετέχουν περίπου 700 άτομα. Συγκεντρώσεις γίνονται και σε άλλες πόλεις, όπως στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη, με βασικό σύνθημα και το “έξω τα ΜΑΤ από τις Σχολές μας”, μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο και στη Νομική Κομοτηνής -η φωτογραφία είναι από τη Νομική.

Σήμερα τα ΜΑΤ μπήκαν στη Νομική Θεσσαλονίκης επειδή τα κάλεσε η πρυτανική αρχή και έγιναν 15 προσαγωγές.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί νέος κύκλος γενικών συνελεύσεων στα ΑΕΙ, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το αν θα συνεχιστούν οι καταλήψεις. Πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί και για την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στα Προπύλαια με τη συμπαράσταση της ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού) ενώ για το Σάββατο, οι φοιτητικοί σύλλογοι από τις υπό κατάληψη σχολές απευθύνουν κάλεσμα για συναυλία και πάλι στα Προπύλαια.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι