Κλειστός από απόψε ο Λυκαβηττός – Σε επιφυλακή για πυρκαγιές και σε Βοιωτία, Εύβοια, Πελοπόννησο

Κλειστός από απόψε ο Λυκαβηττός – Σε επιφυλακή για πυρκαγιές και σε Βοιωτία, Εύβοια, Πελοπόννησο

Σε αυξημένη ετοιμότητα τέθηκαν όλες οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Ο λόφος του Λυκαβηττού κλείνει για κάθε δραστηριότητα απόψε τα μεσάνυχτα -μέχρι νεοτέρας, επί τη βάσει των προβλεπομένων μέτρων σε καταστάσεις συναγερμού. Αυτές ισχύουν αύριο 8 Αυγούστου στην Αττική, καθώς προβλέπεται κατηγορία Κινδύνου 5. Εκτός από την Αττική έχει αξιολογηθεί σε κατηγορία κινδύνου 5 και Βοιωτία και η Εύβοια, καθώς και οι περιφέρειες Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας.

Στην κατηγορία 4 αύριο εκτιμάται ότι θα είναι η Δυτική Ελλάδα, η Ζάκυνθος, η Πρέβεζα, η Φωκίδα, η Φθιώτιδα, η Μαγνησία, τα νησιά βορείου Αιγαίου, οι Κυκλάδες και η Κρήτη, καθώς και η Χαλκιδική, η Ροδόπη, η Καβάλα, η Θάσος, η Ξάνθη και ο Έβρος.

Όσον αφορά στην Αθήνα, βάσει του σχεδίου Πολιτικής Προστασίας, έχουν συγκροτηθεί κλιμάκια επιφυλακής από εργαζόμενους των υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου, ενώ σε ετοιμότητα είναι και οι υδροφόρες. Η δημοτική αστυνομία με συνεχείς περιπολίες και χρήση drones, ελέγχει τους λόφους και μεγάλους χώρους πρασίνου στο κέντρο της πόλης. Επίσης, το κέντρο επιχειρήσεων της υπηρεσίας θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση για την ενημέρωση και τη συνδρομή της πυροσβεστικής, καθώς και άλλων υπηρεσιών.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx