Κλιμάκωση! Αζέρικη επίθεση στην Αρμενία, αλλά διαψεύδει το Μπακού

Κλιμάκωση! Αζέρικη επίθεση στην Αρμενία, αλλά διαψεύδει το Μπακού

Το αρμενικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως το Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκε σε έδαφός της Αρμενίας, κοντά στο ιρανικό σύνορο, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. “Η Αρμενία είναι υποχρεωμένη να απαντήσει”, ανέφερε το Γερεβάν. Ωστόσο, λίγο αργότερα, το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν διέψευσε τις κατηγορίες της Αρμενίας περί επίθεσης στο έδαφός της.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Δημοκρατίας του Αρτσάχ, οι συγκρούσεις συνεχίζονται και το πρωί της Τρίτης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, παρά την εκεχειρία που είχε επιβληθεί. «Αυτή τη στιγμή, οι τοπικές συγκρούσεις συνεχίζονται σε κάποιες περιοχές της ζώνης σύγκρουσης μεταξύ Αρτσάχ-Αζερμπαϊτζάν. Οι μονάδες του στρατού άμυνας του Αρτσάχ συνεχίζουν να εκτελούν ασκήσεις μάχης, διατηρώντας την τη λειτουργική τακτική υπό έλεγχο» αναφέρει Tweet των ενόπλων δυνάμεων τού Καραμπάχ. Υπενθυμίζεται πως, όπως είχε ανακοινώσει την Κυριακή το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε ισχύ θα ετίθετο ανθρωπιστική εκεχειρία σοτ Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αρχής γενομένης 8 το πρωί τοπική ώρα της Δευτέρας, 26 Οκτωβρίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι