Κοινά γυμνάσια Ρωσίας, Ιράν και Ομάν στον Ινδικό

Κοινά γυμνάσια Ρωσίας, Ιράν και Ομάν στον Ινδικό

Άρχισαν σήμερα στον Ινδικό κοινά ναυτικά γυμνάσια του Ιράν με τη Ρωσία και το Ομάν. Μετέχουν ως  παρατηρητές άλλες εννέα χώρες.

Οι ασκήσεις με την ονομασία «IMEX 2024» που άρχισαν σήμερα, «έχουν στόχο την ενίσχυση «της συλλογικής ασφάλειας στην περιοχή, την επέκταση της πολυμερούς συνεργασίας και την επίδειξη της καλής θέλησης και των δυνατοτήτων για τη διαφύλαξη της ειρήνης, της φιλίας και της ασφάλειας της ναυτιλίας. Στη διάρκεια των γυμνασίων, οι συμμετέχοντες θα εφαρμόσουν τακτικές για την εγγύηση της ασφάλειας της διεθνούς εμπορικής ναυσιπλοΐας, την προστασία των θαλάσσιων οδών, τη διεύρυνση ανθρωπιστικών μέτρων και την ανταλλαγή πληροφοριών για επιχειρήσεις διάσωσης και ανακούφισης», μετέδωσε το αγγλόφωνο τμήμα του ιρανικού ειδησεογραφικού τηλεοπτικού σταθμού Press TV.

Ως απάντηση στις περιφερειακές εντάσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ιράν έχει επαυξάνει τη στρατιωτική συνεργασία του με τη Ρωσία και την Κίνα. Τον περασμένο Μάρτιο, το Ιράν, η Κίνα και η Ρωσία πραγματοποίησαν τα πέμπτα κοινά ναυτικά γυμνάσιά τους στον Κόλπο του Ομάν. Στις χώρες, οι οποίες είναι παρατηρητές των γυμνασίων που βρίσκονται σε εξέλιξη, περιλαμβάνονται η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, η Ινδία, το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές και η Ταϊλάνδη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx