Κοινό άρθρο Μακρόν και Σολτς για τη “θνητή Ευρώπη”

Η ηγεμονία στην Ευρώπη παίζεται στην Ουκρανία, Μάκης Ανδρονόπουλος

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προειδοποιούν σε κοινό άρθρο γνώμης, που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της, ειδάλλως κινδυνεύει να δει τον τρόπο ζωής της να υπονομεύεται.

Μεταξύ των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων αναφέρουν ότι είναι οι επιπλέον προσπάθειες για την απεξάρτηση της οικονομίας από τον άνθρακα, με σεβασμό πάντως στις επιλογές των κρατών-μελών σχετικά με το πώς θα φθάσει κάθε ένα από αυτά στην επίτευξη του στόχου. Η αναφορά εκλαμβάνεται ως ώθηση στη γαλλική βιομηχανία πυρηνικής ενέργειας, επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Οι δύο ηγέτες παροτρύνουν επίσης τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ολοκληρώσουν την ενιαία χρηματοπιστωτική αγορά με εναρμονισμό των πλαισίων για την αφερεγγυότητα, τη φορολόγηση και τις επενδύσεις.

«Δεν μπορούμε να θεωρούμε δεδομένα τα θεμέλια πάνω στα οποία έχουμε χτίσει τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και τον ρόλο μας στον κόσμο», γράφουν Σολτς και Μακρόν στο άρθρο, το οποίο θα δημοσιευθεί στην έντυπη έκδοση της Τρίτης. «Η Ευρώπη μας είναι θνητή και πρέπει να ανταποκριθούμε στην πρόκληση», υπογραμμίζουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι