Κοινό συνοριακό “κέντρο επαφής” με Αλβανία σε ελληνικό έδαφος

Εξώδικο του Δοξιάδη στον Καλπαδάκη – Δεν κατασκεύασα κανένα ψεύδος

Στην υπογραφή συμφωνίας για τη δημιουργία Κέντρου Επαφής Αστυνομικής και Τελωνειακής Συνεργασίας Ελλάδας-Αλβανίας στην Κακαβιά προχώρησαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου και ο υφυπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας, αρμόδιος για θέματα διαχείρισης συνόρων, Julian Hodaj.

Παρούσα στην υπογραφή ήταν και η υφυπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας, αρμόδια για θέματα καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων, Romina Kuko. Πρόκειται για το τρίτο Κέντρο Επαφής, μετά το διμερές με τη Βουλγαρία στον Προμαχώνα Σερρών και το τριμερές με τη Βουλγαρία και την Τουρκία, στο Καπιτάν Αντρέεβο.

Μετανάστευση, εμπορία ανθρώπων, πλαστά, ναρκωτικά, ισλάμιστές

Το Κέντρο Επαφής στεγάζεται σε κτήριο σε ελληνικό έδαφος στην περιοχή του συνοριακού σημείου διέλευσης στην Κακαβιά και θα στελεχωθεί από αστυνομικό και τελωνειακό προσωπικό των δύο χωρών, που θα εργάζονται σε ενιαίο χώρο. Κύριος σκοπός του Κέντρου είναι η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των αρμόδιων αρχών επιβολής του νόμου και η έμπρακτη αναβάθμιση της συνοριακής συνεργασίας στον έλεγχο του διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος και της παράνομης μετανάστευσης.

Η ανταλλαγή πληροφοριών, μέσω του Κέντρου, αφορά κυρίως στην παράνομη μετανάστευση, την εμπορία ανθρώπων, τον βίαιο εξτρεμισμό, την παραποίηση ταξιδιωτικών εγγράφων, την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών, καθώς και παραβάσεις που σχετίζονται με τον τελωνειακό κώδικα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι