Κολχικίνη παίρνει ο πρόεδρος του ΠΙΣ – Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα της “βρετανικής μετάλλαξης” –

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Η κολχικίνη έχει πλέον αρχίσει να διατίθεται σε φορείς με ήπια συμπτώματα, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθαν. Εξαδάκτυλος που παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι του, στη Θεσσαλονίκη, εδώ και δύο ημέρες.

Η κολχικίνη χορηγείται από χτες Δευτέρα μόνο με συνταγή γιατρού και μάλιστα δεσμευτικά για δύο χρόνια. Ο κ. Εξαδάκτυλος κόλλησε παρότι είχε εμβολιαστεί με την πρώτη δόση λίγες ημέρες πρωτύτερα.

Μεγάλη είναι η ανησυχία των λοιμωξιολόγων για τα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους κορονοϊού που εντοπίζονται στη χώρα μας, καθώς από 32 προχτές έφθασαν τα 59 και μάλιστα τα 28 είναι άγνωστο από πού κόλλησαν, γεγονός που σημαίνει ότι έχει αρχίσει η διασπορά, κυρίως από ασυμπτωματικούς. Η μεταδοτικότητα του στελέχους αυτού είναι 60% έως 70% υψηλότερη από τα άλλα στελέχη και εκτιμάται ότι δυστυχώς -όπως έγινε ήδη στη Βρετανία- θα επικρατήσει των άλλων παλαιότερων στελεχών τα οποία και θα “εκτοπίσει”.

Τέλη Δεκέμβρη είχαμε 6 κρούσματα μόνο σε τουρίστες, στις 19 Ιανουαρίου είχαμε 26 κρούσματα με μόλις δύο “ορφανά” και σήμερα ανακοινώθηκαν 59 κρούσματα με 28 “ορφανά” -τα περισσότερα στην Αθήνα, αλλά και στην Κρήτη και (σήμερα) δύο στη Βόρειο Ελλάδα. Το ένα στη Βόρειο Ελλάδα εντοπίζεται στο νομό Θεσσαλονίκης και το δεύτερο στην Κεντρική Μακεδονία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx