Κόλλησαν τον ιό και 9 εμβολιασμένοι – 41 φορείς συνολικά στο νοσοκομείο Ηρακλείου

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Πολύ ανήσυχοι είναι ασθενείς και γιατροί – νοσηλευτές στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), καθώς έχουν εντοπιστεί 41 κρούσματα κορονοϊού σε ασθενείς, συνοδούς και σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Συνολικά, θετικοί βρέθηκαν 19 νοσηλευόμενοι ασθενείς του νοσοκομείου σε πάνω από τρεις κλινικές, 11 συνοδοί, 5 γιατροί, εκ των οποίων οι 4 είναι εμβολιασμένοι, και 6 νοσηλευτές, εκ των οποίων οι 5 είναι εμβολιασμένοι. Δεν αποσαφηνίζονται δύο πολύ ουσιαστικές λεπτομέρειες: αν οι 9 είχαν κάνει και τη δεύτερη δόση της Pfizer ή μόνο την πρώτη και πότε, αλλά και αν ειναι ασυμπτωματικοί ή νοσούν ηπίως.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου υποστηρίζει ότι η διασπορά προήλθε από συνοδούς ασθενών, καθώς τα κρούσματα στο προσωπικό είναι μεμονωμένα. Προσθέτει παράλληλα ότι κάποιοι συνοδοί εισέρχονταν στο νοσοκομείο από άλλες εισόδους. Πλέον στο νοσοκομείο κλειδώθηκαν με λουκέτο όλες οι πίσω πόρτες του κτιρίου και οι έλεγχοι στα Τμήματα θα ενταθούν και θα υπάρχει σχεδόν πλήρης διακοπή του επισκεπτηρίου.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η σημαντική ενδονοσοκομειακή διασπορά που διαπιστώθηκε από τις άμεσες ιχνηλατήσεις της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, έρχεται να επιβεβαιώσει με οδυνηρό τρόπο, την επιτακτική ανάγκη συνεχών Rapid Test ελέγχων των συνοδών. Η διασπορά αφορά κατά κύριο λόγο στην Παθολογική Κλινική ενώ διαπιστώνεται διασπορά στη Νευρολογική και την Παθολογική Ογκολογία. Από τις 17:00 29/01 διαπιστώθηκαν οι δύο πρώτοι συνοδοί θετικοί σε Rapid Test και μετά από μαραθώνια προσπάθεια της επιτροπής αποκαλύφθηκε όλο το πρόβλημα.

»Σε όλες τις περιπτώσεις, η διασπορά προέκυψε σύμφωνα με την αναφορά της Επιτροπής Λοιμώξεων, από συνοδούς ασθενών, καθώς τα κρούσματα στο προσωπικό είναι μεμονωμένα. Ο εμβολιασμός σε υψηλό ποσοστό του Υγειονομικού Προσωπικού, αλλά και η κατά κύριο λόγο καλή χρήση των Μέσων Ατομικής Προστασίας αποτέλεσε ανάχωμα στη διασπορά», αναφέρει παρότι 9 φορείς ήταν μεταξύ των εμβολιασθέντων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι