Κομισιόν: Καρφιά για Γερμανία αλλά και για όσους την αναγκάζουν να κλείνει σύνορα

Κομισιόν: Καρφιά για Γερμανία αλλά και για όσους την αναγκάζουν να κλείνει σύνορα

Eπιστολή προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ απέστειλαν ο Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ύλβα Γιόχανσον, σχετικά με τις δεσμεύσεις για τη διασφάλιση συντονισμένης προσέγγισης στους περιορισμούς ελεύθερης κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, η επιστολή αναφέρει ότι «τα κράτη-μέλη αποφάσισαν συλλογικά να είναι αυστηρά σε ό,τι έχει να κάνει με τα ταξίδια στην ΕΕ, διατηρώντας παράλληλα, την απαραίτητη κινητικότητα εντός της Ένωσης. Ωστόσο, η προσεκτική ισορροπία εξαρτάται από τη συνοχή των μέτρων τα οποία λαμβάνει το κάθε κράτος-μέλος. Κάθε μονομερές και χωρίς συντονισμό άνοιγμα των εξωτερικών συνόρων σε μη απαραίτητους ταξιδιώτες είναι επιζήμιο για τις κοινές προσπάθειες της ΕΕ. Τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν τη συνοχή των προσπαθειών των κρατών-μελών και αυξάνουν την πίεση σε άλλες χώρες έτσι ώστε να λάβουν πιο αυστηρά μέτρα συμπεριλαμβανομένων και των εσωτερικών συνόρων. Τέλος, καλούν τα κράτη-μέλη να διαβεβαιώσουν ότι υπάρχει συνοχή στα μέτρα που έχουν ληφθεί και έχουν σχέση με τα ταξίδια εντός της ΕΕ».

Η Κομισιόν έχει δυσαρεστηθεί με την απόφαση της Γερμανίας να κλείσει τις “πόρτες” σε Πορτογάλους, Τσέχους, και σε Αυστριακούς προερχομένους από το Τιρόλο, αλλά η Γερμανία (που ετοιμάζεται να κλείσει και τα σύνορα με τη Γαλλία) απάντησε ατύπως ότι ειναι αναγκασμένη να το κάνει γιατί  κάποια κράτη είναι “μπάτε σκύλοι αλεστε” για τουριστικούς και άλλους λόγους, με αποτέλεσμα να έχουν υψηλό ποσοστό μεταλλάξεων στα κρούσματά τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι