Κόμμα “Νίκη”: Να αντιδράσει το ΥΠΕΞ στη σύλληψη φρουρού του Έλληνα προξένου

Κόμμα “Νίκη”: Να αντιδράσει το ΥΠΕΞ στη σύλληψη φρουρού του Έλληνα προξένου

Η ΝΙΚΗ καταδικάζει το βίαιο και άδικο περιστατικό σύλληψης σε βάρος του αστυνομικού φρουρού που έλαβε χώρα εντός του Παναγίου Τάφου.

«Η βιαιότητα που επέδειξε η τοπική ισραηλινή αστυνομία προς τον αστυνομικό φρουρό του Έλληνα Πρόξενου στα Ιεροσόλυμα αποτελεί ανάρμοστη διπλωματικά ενέργεια. Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών όφειλε να μην υποβαθμίσει το σοβαρό αυτό επεισόδιο αλλά να αντιδράσει άμεσα εκδίδοντας σαφή ανακοίνωση διαμαρτυρίας και δηλώνοντας ταυτόχρονα την απαρέγκλιτη θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής υπέρ της προστασίας και διατήρησης κάθε κατοχυρωμένου δικαιώματος του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ο Έλληνας αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος αργότερα σύμφωνα με διαρροές του ελληνικού ΥΠΕΞ, το οποίο δεν έχει τοποθετηθεί με ανακοίνωσή του – αλλά μέσω «διπλωματικών πηγών» – για το θέμα. Δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες της σύλληψης.

Την άμεση παροχή διευκρινίσεων από το Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με το πρωτοφανές περιστατικό συλλήψεως μέλους της φρουράς του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα από τις ισραηλινές δυνάμεις στον Πανάγιο Τάφο, κατά τη διάρκεια της τελετής Αφής του Αγίου Φωτός, είχε ζητήσει χθες και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Καλούμε τον Υπουργό Εξωτερικών να ενημερώσει άμεσα την Εθνική Αντιπροσωπεία και αναμένουμε την, ανάλογη της σοβαρότητας του επεισοδίου, αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης προς την ισραηλινή πλευρά» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στη δημοσιότητα έχουν έρθει και βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης, ενώ σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa: «Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνέλαβαν σήμερα τον προσωπικό φρουρό του Έλληνα προξένου στην Ιερουσαλήμ, ενώ βρισκόταν στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η κατοχική αστυνομία επιτέθηκε σωματικά στον προσωπικό φρουρό του Έλληνα προξένου στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου κατά τη διάρκεια του τελετουργικού για το Άγιο Φως το Σάββατο και τον συνέλαβε».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι