«Κομμουνιστής και προδότης» ο Ακιντζί για τον Μπαχτσελί

«Κομμουνιστής και προδότης» ο Ακιντζί για τον Μπαχτσελί

«Βρυκολάκιασαν οι Λύκοι» είχε το πρωτοσέλιδο της προχθεσινής Αφρίκα. Αφορμή η σφοδρή επίθεση του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, προέδρου του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, εναντίον του τουρκοκύπριου (τ/κ) ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Ο σύμμαχος του Ερντογάν χαρακτήρισε τον Ακιντζί «κομμουνιστή που κοιμόταν, ξύπνησε και πρόδωσε».

Νέα αντιπαράθεση σημειώθηκε καθώς τις δηλώσεις Μπαχτσελί σχολίασε ο Μπαρίς Μπουρτζιού στον οποίο – σύμφωνα με την προχθεσινή Αφρίκα – ανταπάντησε ο βοηθός του κ. Μπαχτσελί, Ιζέτ Γιοντέρ, διά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά από αρκετό διάστημα που ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί ήταν άρρωστος, σε ομιλία του σε εγκαίνια στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο είχε αναφερθεί, με αφορμή τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία, τόσο στις ΗΠΑ και την ΕΕ, όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και στον κ. Ακιντζί λόγω της γνωστής του αρχικής ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το θέμα.

«Ο κομμουνιστής» Ακιντζί

«Τελικά ο κομμουνιστής που κοιμόταν ξύπνησε, έκανε ταυτόχρονα την εμφάνισή του με τους απάνθρωπους». Το να βάζει στο ίδιο καλάθι την επιχείρηση στη Συρία με εκείνη στην Κύπρο, συνέχισε ο κ. Μπαχτσελί αναφερόμενος στον κ. Ακιντζί, απέδειξε ότι «πρόδωσε το αίμα των ηρώων που χύθηκε στην Κύπρο, τους Τουρκοκύπριους».

Των δηλώσεων Μπαχτσελί ακολούθησε γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού που είπε ότι ο πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης στοχοποίησε με μια φασιστική γλώσσα και ύφος τον «πρόεδρο», αναφερόμενος στον Μουσταφά Ακιντζί.
«Η καρέκλα του Ακιντζί είναι πλέον άδεια»

Ο κ. Ακιντζί δεν είναι αυτός που πρόδωσε, αλλά το αντίθετο, είναι αυτός που ολόκληρη τη ζωή του κρατά πάνω από όλα τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τ/κ και εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο τον τ/κ σύγχρονο «λαό», κατά την έκφρασή του. Μίλησε επίσης για παρωχημένη νοοτροπία του Ντεβλέτ Μπαχτσελί εκτός των αρχών του Ατατούρκ που δείχνει ξεκάθαρα ότι προσπαθεί να εξολοθρεύσει σπιλώνοντας όσους δεν υποτάσσονται σε καταπιεστικές διοικήσεις και το όραμα των Παντουρκιστών.

Πλέον η καρέκλα του Ακιντζί είναι άδεια, σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ιζέτ Γιοντέρ και έκανε λόγο για «βρομερό/άθλιο εκπρόσωπο» αναφερόμενος στον Μπαρίς Μπουρτζιού. «Ο κομμουνιστής που κοιμόταν δεν έμεινε την πιο ευαίσθητη περίοδο να κοιμάται, μέσω των άθλιων εκπροσώπων του απλώνει τη γλώσσα του με ανήθικο τρόπο ενάντια στον αρχηγό μας. Πλέον η καρέκλα του Ακιντζί είναι άδεια» είπε.

Ευνοείται ο Ακιντζί

Στο μεταξύ η διευθύντρια του κέντρου ερευνών για την ταυτότητα, τα δικαιώματα και τους πρόσφυγες, Μινέ Γιουτζέλ, σε δηλώσεις της στην ηλεκτρονική εφημερίδα Γκαζέτα ανέφερε ότι σε έρευνα που δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα και διεξήχθη τον τρέχοντα μήνα, Οκτώβριο, φαίνεται ότι ο Μουσταφά Ακιντζί αυξάνει τα ποσοστά του από την ένταση που υπάρχει στις σχέσεις του με την Αγκυρα.

Την ίδια ώρα, στην έρευνα έχει προστεθεί, όπως είπε, το όνομα του Ερσίν Τατάρ στους υποψήφιους «προέδρους» και αυτός βρίσκεται στη δεύτερη σειρά, όπου μέχρι πρότινος βρισκόταν ο Τουφάν Ερχιουρμάν, πρόεδρος του ΡΤΚ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι