Κωνσταντινούπολη: Ταξιτζής βρήκε 8 μέρες μετά την εξαφάνισή του τον 78χρονο Κοζανίτη

Κωνσταντινούπολη: Ταξιτζής βρήκε 8 μέρες μετά την εξαφάνισή του τον 78χρονο Κοζανίτη

Οκτώ ημέρες διήρκησε το θρίλερ της εξαφάνισης του 78χρονου από την Κοζάνη, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, ενώ βρισκόταν εκεί μαζί με συνταξιούχους συντοπίτες του, σε μια οργανωμένη εκδρομή με πούλμαν. Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε σώος από οδηγό ταξί που είχε ήδη πει στην εγγονή του αγνοούμενου και σε δημοσιογράφους αλλά και στην αστυνομία ότι είχε συναντήσει τον κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου στο κέντρο της Πόλης.

Ο ταξιτζής αναγνώρισε τον ηλικιωμένο άνδρα από την Κοζάνη μέσα από τις φωτογραφίες και τα φυλλάδια που είχαν διαμοιραστεί σε ολόκληρη την Κωνσταντινούπολη από τις τοπικές αρχές αλλά και από συγγενείς του αγνοούμενου. Κάλεσε αμέσως την Αστυνομία. Συνάδελφός του, δηλαδή ταξιτζής κι αυτός, είπε ότι κι εκείνος  είδε τον κ. Παπαδημητρίου να περιφέρεται σε πάρκο της Πόλης, κοντά στο Ταξίμι. Ο ηλικιωμένος άνδρας, που δεν φέρεται να πάσχει από άνοια, εντοπίστηκε από τον επίμονο ταξιτζή που συνέχισε να τον ψάχνει. Τον βρήκε και τον πήγε στο ξενοδοχείο όπου είχαν καταλύσει συγγενείς του, όμως επειδή αυτοί έλειπαν ψάχνοντας αλλού τον 78χρονο, ο ταξιτζής ειδοποίησε την αστυνομία και το ελληνικό προξενείο.

Αναμένεται να εξηγήσει ο ίδιος τις έγινε όλες αυτές τις ημέρες. Πολύ συγκινημένοι οι συγγενείς του στην Ελλάδα, που σχεδόν είχαν χάσει κάθε ελπίδα να τον βρουν, δήλωσαν ότι το μόνο που ξέρουν προς το παρόν είναι ότι ο άνθρωπός τους είναι καλά και δεν έχουν ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες. Ο γιος του, που είχε πάει στην Κωνσταντινούπολη εδώ και μια εβδομάδα για να ψάξει τον πατέρα του, είπε: «Είναι καλά στην υγεία του ευτυχώς. Ακόμη δεν πήγα κοντά του, γιατί βρισκόμουν σε άλλη περιοχή και τον έψαχνα και χρειάζεται λίγος χρόνος για να φτάσω εκεί. Τον βρήκε ένας ταξιτζής σε ένα πάρκο, τον αναγνώρισε και κάλεσε την αστυνομία. Εμένα με ενημέρωσαν οι προξενικές αρχές και πρέπει να πάω στην αστυνομία για καταθέσεις και διατυπώσεις μου είπαν».

Υπενθυμίζεται ότι ο 78χρονος είχε μεράκι να πάει στην Πόλη και στην Προύσσα, από όπου καταγόταν η μητέρα του. Όταν χωριανοί και τέσσερις φίλοι του συνταξιούχοι και συντοπίτες πήραν την απόφαση, μπήκαν όλοι μαζί σε πούλμαν για να πάνε οργανωμένη εκδρομή στην Πόλη. Την περασμένη Πέμπτη οι φίλοι του 78χρονου θέλανε να πιουν και να φάνε μεζεδάκια. Εκείνος είπε ότι δεν ήθελε να φάει κάτι βαρύ και ότι προτιμούσε να πάει να ξεκουραστεί στο ξενοδοχείο, που απείχε περίπου 150 μέτρα από το Ταξίμι, όπου θα κάθονταν να φάνε οι φίλοι του. Ομως στο ξενοδοχείο φέρεται να μην έφθασε ποτέ και είναι άγνωστο πώς χάθηκε και τι έκανε όλες αυτές τις μέρες. Ο ηλικιωμένος δεν είχε άνοια, απλώς ξεχνούσε κάτι από τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ. Μία ερμηνεία είναι ότι σε αυτή την ηλικία και με αρχόμενη άνοια, όταν ο άνθρωπος βρίσκεται σε απόλυτα ξένο περιβάλλον, μπορεί να παρουσιάσει ξαφνικά οξύτατη άνοια και ψύχωση. Ελπίζουμε να μάθουμε σύντομα από τον ίδιο τι συνέβη.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx