Κωνσταντοπούλου για Πρέσπες: Ευθύνες και σε Τσίπρα και σε Μητσοτάκη – Να γίνει δημοψήφισμα

Μακεδονικό: Εκτός από το έγκλημα Τσίπρα, υπάρχει και το έγκλημα Μητσοτάκη, Σταύρος Λυγερός

«Υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα σε σχέση συνολικά με την εξωτερική πολιτική της χώρας, η οποία ασκείται χωρίς σχεδιασμό, χωρίς στρατηγική και ενημέρωση του πολίτη. Η Συμφωνία των Πρεσπών υπογράφηκε χωρίς να ενημερωθεί ο κόσμος», είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της προς τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN η επικεφαλής της “Πλεύσης Ελευθερίας” Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Ήταν μια συμφωνία όπως την ήθελε ο Τραμπ, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Εξυπηρετεί οικονομικά και στρατιωτικά συμφέρονται και όχι τα συμφέροντα των λαών. Εμείς πήραμε την θέση που επιβάλλει το Διεθνές Δίκαιο και την θέση προστασίας την ιστορίας μας. Ήταν απολύτως προβλέψιμο ότι εκεί θα φτάναμε. Και έχει τεράστια ευθύνη και η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η κυβέρνηση Τσίπρα», είπε η κα Κωνσταντοπούλου και συνέχισε επ΄αυτού, λέγοντας:

«Θα έπρεπε να είχε δρομολογηθεί η διαδικασία απεμπλοκής της χώρας μας από αυτήν την ούτως ή άλλως άκυρη συμφωνία. Πρέπει να γίνει δημοψήφισμα γιατί ο ελληνικός λαός ποτέ δεν ενέκρινε αυτή τη συμφωνία. Εκτελέστηκαν εντολές που υπηρέτησαν συμφέροντα και υπήρξαν προσωπικά ανταλλάγματα για να κυρωθεί η συμφωνία, ενώ βουλευτές άλλαξαν ψήφο εν μια νυκτί», είπε η επικεφαλής της “Πλεύσης Ελευθερίας” που αναφέρθηκε επίσης σε άλλες θέσεις του κόμματός της.

Μεταξύ αυτών είναι η άποψη ότι πρέπει να ποινικοποιηθεί η γυναικοκτονία ως αυτοτελές κακούργημα και ότι είναι απαραίτητο να ενισχυθεί το κόμμα της ως παρουσία στην Ευρωβουλή. Είπε «θα δώσουμε ζωή στην Ευρωβουλή όπως δώσαμε ζωή στην ελληνική Βουλή, δηλαδή όπως ζωντανέψαμε τη Βουλή που τη βλέπετε είναι άδεια και η Πλεύση Ελευθερίας είναι πάντα εκεί, εγώ είμαι η μοναδική αρχηγός που είμαι πάντα παρούσα», είπε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι