Κοντόφθαλμη η απόφαση του Μάλι να διακόψει τις σχέσεις με την Ουκρανία λέει το Κίεβο

Κοντόφθαλμη η απόφαση του Μάλι να διακόψει τις σχέσεις με την Ουκρανία λέει το Κίεβο

Τί είπε η ουκρανική κυβέρνηση.

Η Ουκρανία καταδίκασε σήμερα την απόφαση της αφρικανικής χώρας Μαλί να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις ως κοντόφθαλμη και βιαστική, λέγοντας ότι δεν έχουν προσκομιστεί στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το Κίεβο διαδραμάτισε οποιονδήποτε ρόλο στις μάχες στις οποίες σκοτώθηκαν στρατιώτες του Μαλί και Ρώσοι μισθοφόροι τον περασμένο μήνα.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε τη δήλωση στον ιστότοπό του αφού το Μπαμακό ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι διακόπτει αμέσως τις σχέσεις του με το Κίεβο μετά τις επισημάνσεις που έκανε η στρατιωτική υπηρεσία κατασκοπείας της Ουκρανίας σχετικά με τις μάχες στο βόρειο Μαλί στα τέλη Ιουλίου.

«Είναι λυπηρό ότι … το Μαλί αποφάσισε να διακόψει … τις σχέσεις … χωρίς να διεξάγει ενδελεχή μελέτη των γεγονότων και των περιστάσεων του περιστατικού … και χωρίς να παράσχει οποιαδήποτε απόδειξη για την εμπλοκή της Ουκρανίας στο εν λόγω γεγονός», ανέφερε το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι