Κόντρες στο ΚΙΝΑΛ για “προοδευτικούς” κατά δήλωση – Λοβέρδος VS Παπανδρέου

Σκληρή επίθεση Χατζηδάκη σε ΣΥΡΙΖΑ – Πόλεμος ανακοινώσεων για το εργασιακό

Εσωκομματική κόντρα έχει ξεσπάσει στο Κίνημα Αλλαγής, με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ανδρέα Λοβέρδο να διαφωνούν για την σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Φώφη Γεννηματά δεν θέλει πάντως να συνεργασθεί το ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή στάθηκε συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, όπου αναφερόταν και πάλι  «στην ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας», αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορούν να βρεθούν σημεία σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής στο Συνέδριο του Κόμματος σε λίγους μήνες, απάντησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την προοδευτική διακυβέρνηση, ειναι κόμμα λαϊκισμού και δημαγωγίας», ενώ φίλα σε αυτόν προσκείμενοι υπενθύμιζαν ότι με την υπόθεση της Novartis ο ΣΥΡΙΖΑ κήρυξε ουσιαστικά τον πόλεμο σε στελέχη του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ.

Είσαι ό,τι δηλώσεις;

Ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε συνέχεια με άρθρο του στενού του συνεργάτη, Γιώργου Ελενόπουλου, που γράφει  σε άρθρο του ότι «όσοι προσέγγισαν τη συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου, αδιαφορώντας επιδεικτικά γι’ αυτά στα οποία επί της ουσίας τοποθετείται ο πρώην πρωθυπουργός, το έπραξαν με εμφανέστατο άγχος και σε κάποιες περιπτώσεις με επιχειρήματα που δεν αντέχουν σε οποιαδήποτε λογική διεργασία. Το ζήτημα δεν είναι αν είναι κάποιος αριστερός, κεντροαριστερός, κεντρώος ή ακόμη και συντηρητικός. Το πρόβλημα είναι να δηλώνει προοδευτικός και να θέλει, το λέει ή όχι, συνεργασία με τη Δεξιά, στο όνομα δήθεν της διακυβέρνησης της χώρας. Όπως πρόβλημα είναι να δηλώνει κανείς προοδευτικός και να αποδέχεται πελατειακές πολιτικές δομές και ηγεσίες, όποιο χρώμα και αν έχουν, όποιο τίτλο και να φέρουν, πολύ περισσότερο, αριστερό, ριζοσπαστικό, σοσιαλδημοκρατικό, οικολογικό κ.λπ».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι