Κορονοϊός: 29 νέοι θάνατοι στη Γερμανία, ένα μόνο κρούσμα στην Κίνα

Κορονοϊός: 29 νέοι θάνατοι στη Γερμανία, ένα μόνο κρούσμα στην Κίνα

Άλλοι 29 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία, ενώ εντοπίστηκαν άλλα 342 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να αυξάνεται σε 8.551 νεκρούς επί συνόλου 182.370 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Ο ημερήσιος απολογισμός τόσο των θανάτων όσο και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον ιό παρουσίασε σημαντική αύξηση σε σχέση με αυτόν της προηγουμένης (11 και 213 αντίστοιχα).

Στο μεταξύ η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ενημερώθηκε για τον εντοπισμό ενός επιβεβαιωμένου κρούσματος μόλυνσης από τον κορονοϊό και τεσσάρων περιπτώσεων ασυμπτωματικών φορέων στην ηπειρωτική Κίνα. Το υπουργείο Υγείας της Κίνας διευκρίνισε ότι το επιβεβαιωμένο κρούσμα ήταν «εισαγόμενο», όρος που σημαίνει ότι επρόκειτο για ταξιδιώτη που μολύνθηκε στο εξωτερικό προτού φθάσει στην κινεζική επικράτεια. Είχε ανακοινώσει πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα και 10 περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων την προηγουμένη.

Το υπουργείο δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς στα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Με βάση τα επίσημα δεδομένα, ο απολογισμός της πανδημίας στην Κίνα, τη χώρα όπου άρχισε στα τέλη του Δεκεμβρίου, είναι 4.634 νεκροί εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 83.021 ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι